Медия без
политическа реклама

Свидетел: Две момичета бяха в джипа на обвинения за трагедията на бул. "Черни връх"

Едното плачеше и повтаряше: "Бързо, бързо, убихме хора", разказа очевидецът пред съда

06 Март 2023
БГНЕС архив

Две момичета са се возили в автомобила на Георги Семерджиев при фаталния удар на бул. "Черни връх" в София, при който загинаха две млади жени. Това заяви пред съда един от свидетелите на катастрофата. Той е бил с мотор и е видял как Семерджиев минава няколко пъти на червено, информира bTV.

Бившата полицайка Симона Радева се е возила в автомобила на обвиняемия Георги Семерджиев само часове преди тежката катастрофа на бул. Черни връх" в София, при която загинаха две жени през лятото на 2022 г.


"След удара - спрях, за да помогна, ако има как. Имаше две момичета. Едното плачеше и повтаряше "Бързо, бързо, убихме хора", разказа очевидецът пред съда. След това двете момичета изчезнали.

Георги Семерджиев, който на 5 юли предизвика тежка катастрофа на бул. Черни връх" в центъра на столицата, при която загинаха две млади момичета, е избягал бос от мястото на инцидента, без да опита да помогне на жертвите и пострадалите.Свидетелят не успя да ги опише. Делото срещу Георги Семерджиев продължава с разпити на свидетели на самата катастрофа. Днес пред съда на въпроси отговарят общо 12 души.

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в 4-о Районно управление в София и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. Черни връх", при която бяха убити две млади жени, днес даде обяснения в съда.

Пред съда даде показания и познат на Георги Семерджиев, който месец преди катастрофата му продал колата, с която е стал  инцидента. Той заяви, че се видял със Семерджиев броени часове преди трагедията. Беше намесено отново името на полицайката Симона Радева. По думите на свидетеля, тогава тя е била с подсъдимия.

Делото ще продължи на 8 март с разпити на майката и брата на Георги Семерджиев.

 

Семерджиев е привлечен към отговорност за 5 деяния - освен причиняване смъртта на двете жертви, за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се установи в съда, го заплашват до 20 години затвор.

Още по темата