Медия без
политическа реклама

Приятелят на Симона Радева даде показания за трагедията на "Черни връх"

Уволненият полицай отрече да е бил приятел с обвиняемия за катастрофата

08 Февр. 2023
Симона Радева с нейния приятел Мирослав Якимов
Симона Радева с нейния приятел Мирослав Якимов

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в 4-о Районно управление в София и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. "Черни връх", при която бяха убити две млади жени, днес даде обяснения в съда. Според показанията на Якимов в следствието той е говорил със Симона след катастрофата и е разпознал автомобила на обвиняемия Георги Семерджиев. Днес в съдебната зала обаче той каза, че е цитиран грешно и не знаел, че това е колата на Семерджиев.

„Май нямам номера на Семерджиев. Май само Вайбър. Май сме си писали. Не съм сигурен. Мил съм си автомобила в автомивката му. Не ми е взимал пари, никога не е искал. Мислех, че автомивката не работи и е пред ремонт и затова не ми взима пари и пуска само познати“, каза в съда Якимов, цитиран от bTV. Свидетелят отрече да е бил в близки отношения с обвиняемия Семерджиев. Той заяви, че „се познават по физиономия“, но не и лично.

В края на декември адвокатът на семейството на Хариет Стефанович - една от жертвите на катастрофата, изнесе данни, според които полицаят Мирослав Якимов не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата. Това е и причината да бъде уволнен дисциплинарно, съобщи служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

Приятелката на Якимов - Симона Радева, също беше уволнена. Пред съда тя призна, че след катастрофата е помогнала на Семерджиев да се укрие, като му е занесла стълба. Въпреки това не е привлечена към наказателна отговорност.

Семерджиев е привлечен към отговорност за 5 деяния - освен причиняване смъртта на двете жертви, за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се установи в съда, го заплашват до 20 години затвор.

Приятелят на бившата полицайка Симона Радева, който е работил в 4-о Районно управление в София и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. Черни връх", при която бяха убити две млади жени, също е уволнен дисциплинарно.
Делото срещу бившия футболист Георги Семерджиев, който е обвинен, че с автомобила си причини смъртта на две млади жени на столичния бул. Черни връх", продължи днес с разпит на свидетели.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата