Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мистериозни свидетелки и дрога отложиха делото за трагедията на "Черни връх"

Втора токсилогична експертиза не може да каже кога точно е употребил наркотици подсъдимият Георги Семерджиев

06 Дек. 2023
БГНЕС

Издирване на мистериозни свидетелки и на кръвна проба отложиха делото за трагедията на "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, пометени от джипа на Георги Семерджиев.

Софийският апелативен съд назначи проверка дали кръвната проба на подсъдимия се пази, за да бъде изследвана за наркотици, тъй като сегашните тестове не дава категорични резултати.

През април градските магистрати признаха за виновен и осъдиха на 20 години затвор при първоначално строг режим 35-годишния  Семерджиев за катастрофата. В момента Семерджиев обжалва присъдата пред втора инстанция. В началото на ноември по искане на защитата му беше назначена втора токсикологична експертиза.

Семерджиев е бил приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба, обявиха вещите лица, направили въпросната експертиза, по време на съдебноото заседание по делото в сряда. Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да си направят необходимите заключения. 

Софийският градски съд постанови наказание от 20 г. лишаване от свобода за Георги Семерджиев, който е подсъдим за катастрофата на бул. Черни връх", при която загинаха две млади жени, предаде bTV. Той бе признат за виновен по общо 5 обвинения. Присъдата подлежи на обжалване.

Според експертите, цитирани от БНТ, след употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

Причинилият трагедията на бул. Черни връх в София, при която загинаха две невинни млади момичета, Георги Семерджиев получи още една присъда. Този път за престъпление, извършено през 2012 г. години по-късно делото завърши на първа инстанция, предава bTV.

Делото срещу Георги Семерджиев ще продължи на 25 януари в апелативния съд. За тогава отново са призовани двете мистериозни свидетелки във връзка с твърдението на Семерджиев, че не той е управлявал автомобила, а една от тях.

В съдебната зала стана ясно, че едното момиче е представило документ, че не може да присъства по уважителни причини - извън страната е до средата на декември. Другото момиче не е открито и не е призовано. Още за предишното заседание са я търсили на адрес, но се е оказало, че не живее там, а за съседите е непозната. Търсили я и по телефон, но операторът казвал, че номерът е грешен или непълен.

Защитата на Семерджиев е поела ангажимент да доведе на следващото заседание свидетелката, която засега остава неоткриваема за съда. Очаква се тогава резултат и от техническа експертиза.

Сериозен "полицейски чадър" е имало над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. Черни връх" през юли в София. Пред БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев цитира доклада на инспектората на МВР.

 

 

Още по темата