Quantcast

Медия без
политическа реклама

Причинилият трагедията на бул. "Черни връх" е осъден и за бой с мачете

Заедно с него условна присъда е получил и бившият футболист Иван Бандаловски

02 Юни 2023
БГНЕС

Причинилият трагедията на бул. Черни връх в София, при която загинаха две невинни млади момичета, Георги Семерджиев получи още една присъда. Този път за престъпление, извършено през 2012 г. 11 години по-късно делото завърши на първа инстанция, предава bTV.

От присъдата на Софийския районен съд става ясно, че вече осъденият на 20 години затвор за фаталната катастрофа на бул. "Черни връх", сега е признат за виновен и за нанасянето на средна телесна повреда с особена жестокост. Това се е случило на 5 май 2012 г. в столичния квартал "Хаджи Димитър". Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята в безпомощно състояние.

Това довело до крайно затруднение в движението на бития. За това обвинение Семерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода. Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на пострадалия.

Георги Семерджиев, който катастрофира с автобомила си, отнемайки живота на две млади жени в София, е станал клиент на прокуратурата за нарушения на пътя още през 2014 г.

По същото дело условно е осъден и футболистът Иван Бандаловски. Присъдата на бившия национал е от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. И той е признат за виновен, че е участвал в нанасянето на средна телесна повреда на същото лице.

Сериозен "полицейски чадър" е имало над Георги Семерджиев, който предизвика жестоката катастрофа на бул. Черни връх" през юли в София. Пред БНТ вътрешният министър Иван Демерджиев цитира доклада на инспектората на МВР.

Преди близо 2 месеца Семерджиев беше осъден на 20 години затвор. Наложеното наказание е общо за няколко престъпления, за които Семерджиев беше обвинен. Най-тежкото от тях е за убийството на Кристин и Хариет, които загинаха през юли миналата година на бул. "Черни връх", когато бяха пометени от Семерджиев. Осъденият трябва да заплати и 700 000 лв обезщетение на близките на загиналите.

Още по темата