Медия без
политическа реклама

Делото срещу убиеца от "Черни връх" започна на втора инстанция

Съдът даде старт на процеса срещу Георги Семерджиев

28 Септ. 2023
Георги Семерджиев
Илияна Димитрова
Георги Семерджиев

Делото за катастрофата на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две млади жени през юли миналата година, започна на втора инстанция. Днес Софийският апелативен съд даде старт на съдебния процес срещу обвиняемия Георги Семерджиев, който на първа инстанция получи 20 години затвор, съобщи bTV. 

Днес трябваше да се явят две свидетелки по искане на защитата на Семерджиев, но това не се случи. За едната беше представен болничен лист, другата не е била открита на адреса, стана ясно в съдебната зала. От прокуратурата поискаха жените да бъдат заличени от списъка със свидетели с мотива, че чрез тях защитата на Семерджиев протака делото. Адвокатът на подсъдимия - Мирослав Христов, заяви пред съда, че държи на разпита на двете жени, за да стане ясно дали Семерджиев е шофирал автомобила и дали той е предизвикал катастрофата с две жертви.  В крайна сметка обаче, съдът реши да даде ход на делото.

Бившият футболист беше признат за виновен за смъртта на две момичета при катастрофата на бул. „Черни връх“, предизвикана със 166 км в час, с фалшива шофьорска книжка и с подменени табели на автомобила. Съдът назначи нова ДНК експертиза по делото "Семерджиев", която да установи следите по въздушните възглавници в автомобила. Следващото заседание ще бъде на 2 ноември.

Прочетете още:

годишният бивш футболист Георги Семерджиев получи общо 20 години "лишаване от свобода" по делото за тежката катастрофа на бул. Черни връх", при която загинаха две млади жени.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата