Quantcast

Медия без
политическа реклама

Полицайката Радева се е возила при Семерджиев преди трагедията на "Черни връх"

Часове преди тежката катастрофа на столичния булевард подсъдимият е причинил и друго произшествие

24 Февр. 2023
Илияна Димитрова
Георги Семерджиев остава в ареста, докато тече процесът срещу него.

Бившата полицайка Симона Радева се е возила в автомобила на обвиняемия Георги Семерджиев само часове преди тежката катастрофа на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две жени през лятото на 2022 г. Това разказа днес свидетелка по делото за трагичния инцидент, предаде "24 часа".

Часове преди катастрофата Георги Семерджиев направил и друго леко произшествие на Околовръстното шосе. "Автомобилът, който беше зад мен, подминавайки ме, ме забра и продължи, без да спре", свидетелства Георги Маринов, чийто автомобил е бил леко ударен от Семерджиев. Инцидентът бил заснет с видеорегистратор.

Магдалена Иванова, която е пътувала на задната седалка по време на този инцидент, разказа, че видяла полицейска палка и полицейски буркан и в двата автомобила, които ползвал Семерджиев. Единият бил "Мерцедес", а другият джип "Ауди", който причини катастрофата на "Черни връх". По време на това леко произшествие, в колата била и полицайката Симона Радева, която пътувала отпред. Магдалена Иванова по това време била брокер на недвижими имоти и със Семерджиев правели огледи.

Симона седяла отпред и не слизала от колата. По делото беше разпитано и бившето гадже на Семерджиев Ева Йорданова. Тя отрече той да е употребявал кокаин, макар че на разпитите в следствието е казала, че е чувала да е взимал. Делото продължава на 6-и март с разпит на още свидетели.

Пред съда бившата полицайка Симона Радева призна, че след катастрофата е помогнала на Семерджиев да се укрие, като му е занесла стълба. Въпреки това не е привлечена към наказателна отговорност. Тя беше дисциплинарно уволнена от МВР след вътрешна проверка, която констатира нарушения. Отстранен беше и нейният приятел, който е работил в 4-о Районно управление в София и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. "Черни връх",

Семерджиев е привлечен към отговорност за 5 деяния - освен причиняване смъртта на двете жертви, за шофиране след употреба на наркотици, за притежание на метамфетамин, за използване на фалшива шофьорска книжка и фалшиви регистрационни табели. Ако вината му се установи в съда, го заплашват до 20 години затвор.

Още по темата