Медия без
политическа реклама

Съюз между "Изправи се!" и ИТН се тества в Благоевград

Мая Манолова подкрепи кандидат-кмета на Слави Трифонов

15 Юни 2021
Илко Стоянов
FB/Илко Стоянов
Илко Стоянов

Частичните избори в Благоевград се оказаха полигон за единодействие между "Има такъв народ" (ИТН) и "Изправи се! Мутри вън!". Кандидат-кметът на ИТН Илко Стоянов (депутат в краткия парламент) бе подкрепен от Мая Манолова. "Това е силният кандидат на промяната. Очакваме да отстоява позициите за чист въздух в града, запазване и разширяване на парк "Бачиново", създаване на бизнес климат за повече високоплатени работни места", написа тя в социалните мрежи. Третата от протестните формации  - "Демократична България", играе със свой претендент. Коалицията издигна лекарката Виктория Каракостова.

Другите основни кандидати са двама независими - бившият председател на общинския съвет Андон Тодоров, подкрепен от ГЕРБ и ВМРО, и досегашният кмет Румен Томов, зад когото стои БСП.

До частичния вот се стигна, след като ВАС отстрани Томов. Благоевградчани ще гласуват на 27 юни, а почти сигурният втори тур ще е след седмица. След още 7 дни пък са парламентарните избори. Затова частичният вот е тестови полигон за събитията на държавно ниво - и по отношение на силата и маневреността на партиите, и за успеха на машинното гласуване. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата