Медия без
политическа реклама

Съдът пусна под домашен арест певицата ЛиЛана

04 Юни 2020Обновена
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест Лиляна Деянова, по-известна като певицата ЛиЛана. Тя прекара в ареста повече от месец, след като прокуратурата я обвини за участие в организирана престъпна група с цел злоупотреби с евросредства. Към наказателна отговорност заедно с нея са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Днес съдът прецени, че няма опасност Деянова да извърши друго престъпление, или да се укрие.

Разследващите твърдят, че няколко фирми, контролирани от Лиляна, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми. Освен това групата има обвинения и за заплашване на служебни лица от Агенция "Пътна инфраструктура".

"Усетих лек субективизъм на начина, по който доказателствата са посочени, начина, по който са разпитвани свидетелите. Самият факт, че на третото изречение от всичките свидетели и служители на нашата фирма говорят за Васил Божков. Предвид, че ни обвиняват за евроизмами и заплахи, да се говори за Васил Божков и да се разпитват свидетели за него. За мен това оставя усещане, че аз не съм тук, никой от нас не е тук, заради тези проекти, предвид че те преди три, четири години вече са изпълнени. А сме тук защото познаваме един човек, който е невинен все още", пледира Лиляна Деянова-ЛиЛана пред апелативния съд по време на предишното заседание за ареста ѝ. 

На днешното заседание в специализирания съд присъства и Александър Деянов. Той беше пуснат под гаранция от прокуратурата, но отказа да я внесе. Въпреки това не беше задържат.

Въпреки че известният бийтбоксър Александър Деянов - Скилър трябваше да заплати преди повече от седмица паричната си гаранция от 50 000 лв. постановена му от съда, държавното обвинение не е направило искане за налагане на по-строга мярка за неотклонение.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата