Quantcast

Медия без
политическа реклама

Съдът определи най-леката мярка за неотклонение на ЛиЛана

Няма основание певицата да бъде държана под домашен арест, смятат магистратите

22 Окт. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Специализираният наказателен съд определи днес най-леката мярка за неотклонение "подписка" на обвиняемата Лиляна Деянова, известна като певицата ЛиЛана, съобщи bTV. Тя е под домашен арест от август, когато съдът прецени, че няма основание да бъде държана под стража. Прокуратурата ще протестира решението за по-лека мярка.

Лиляна Деянова бе арестувана в края на април т. г. Прокуратурата твърди, че няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми, твърди обвинението. Към наказателна отговорност заедно с Деянова са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Лиляна Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция "Пътна инфраструктура". Наскоро стана ясно, че прокуратурата я разследва и за трето престъпление - за деклариране на неверни данни, в следствие на което са получени средства от европейските фондове. За това престъпление е повдигнато обвинение и на бившата дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева.

Според Деянова всички обвинения срещу нея са несъстоятелни. "Твърди се, че съм заплашила  шефа на АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал заплашен, че ще му искаме оставка, че свикаме пресконференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като граждани какво трябва да направим, ако видим, че дадена институция не работи - да емигрираме или да подадем сигнал?”, коментира тя неотдавна в интервю за bTV.

Независимо, че изкарах три месеца в ареста, и до момента срещу мен няма внесен обвинителен акт по делото за евросредствата. Това обяви Лиляна Деянова, известна и като певицата ЛиЛана, пред Би Ти Ви в първото си интервю, след като само преди дни бе пусната под домашен арест.

 

Още по темата