Quantcast
Съдът определи най-леката мярка за неотклонение на ЛиЛана | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Съдът определи най-леката мярка за неотклонение на ЛиЛана

Няма основание певицата да бъде държана под домашен арест, смятат магистратите
1 694
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Специализираният наказателен съд определи днес най-леката мярка за неотклонение "подписка" на обвиняемата Лиляна Деянова, известна като певицата ЛиЛана, съобщи bTV. Тя е под домашен арест от август, когато съдът прецени, че няма основание да бъде държана под стража. Прокуратурата ще протестира решението за по-лека мярка.

Лиляна Деянова бе арестувана в края на април т. г. Прокуратурата твърди, че няколко фирми, контролирани от нея, са усвоявали средства по европрограми, като декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина, което не е осъществявало търговска дейност. Реално софтуерът е придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми, твърди обвинението. Към наказателна отговорност заедно с Деянова са привлечени и нейният брат - известният бийтбоксър Александър Деянов-Скилър, както и съдружникът ѝ Мартин Димитров.

Освен това Лиляна Деянова е обвинена за заплашване на служебни лица от Агенция "Пътна инфраструктура". Наскоро стана ясно, че прокуратурата я разследва и за трето престъпление - за деклариране на неверни данни, в следствие на което са получени средства от европейските фондове. За това престъпление е повдигнато обвинение и на бившата дуетна половинка на Деянова - Ася Йочева.

Според Деянова всички обвинения срещу нея са несъстоятелни. "Твърди се, че съм заплашила  шефа на АПИ, че ще остане без работа, той се почувствал заплашен, че ще му искаме оставка, че свикаме пресконференция и ще сезираме прокуратурата. Ние като граждани какво трябва да направим, ако видим, че дадена институция не работи - да емигрираме или да подадем сигнал?”, коментира тя неотдавна в интервю за bTV.

 

4

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата и МВР откриха общо само 68 шумни коли в България

23.11.2020

597 2
Инспектор от пожарната е задържан с подкуп

21.11.2020

883 4
И шефът на охраната на Васил Божков напуска ареста

17.11.2020

Обновена

4246 15

Коментари

скайспирит

Добави нов коматар: 😆

 

п.с. И Съюза на съдиите тричат Каскета във ВСС (съседната статия). 

AliBabah

До няколко месеца и обвиненията ще отпаднат, тя ще осъди България в Страсбург заради прокурорски поръчки и безумия, а в отговор Гешев ще разбие поредната ОПГ, обръщаща кофи за боклук в Каспичан.

kilikanzer

Ндам, каскетоного катастрофира все по-успешно. Но успешно копае и дъното е все по-дълбоко.

Някой може ли да даде съотношение на неговите успехи и провали в съда?
Също така би било интересно да се види такова съотношение исторически при всеки главпрок...

Светозар

Татяна Дончева :

Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев.", 28.08.2019 г.;

Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят.", 12.01.2020 г. (https://clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva)

Влез или се регистрирай за да коментираш