Медия без
политическа реклама

В Сливен е разбита група за мащабна контрабанда на цигари в Англия

Арестувани са 16 души, иззети са 600 000 лв. и над 7 кг злато, съобщиха разследващите

20 Май 2022
Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов разказва за арестите
Фейсбук
Окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов разказва за арестите

Разбита е група за мащабна контрабанда на цигари в Англия, съобщиха на брифинг от прокуратурата в Сливен. Арестувани са общо 16 човека, като на трима е издадена заповед за задържане за 72 часа. Иззети са пари на стойносто 600 000 лв., както и над 7 кг злато - придобити от реализирането на контрабандната стока.

"Разследването е на БОП-Сливен. Осъществени са множество претърсвания на имоти в област Сливен и на моторни превозни средства. Иззети са вещи и предмети и различни парични суми. При претърсване на търговски обект е открита и иззета значителна сума. Като стойност паричните средства и ценности са над 1 млн. лв. - заяви окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов. - Към 6 лица са повдигнати обвинения за пране на пари - придобиване на имущество или използвае на финансови средства, за които се е знаело, че са придобити чрезс контрабанда на стоки и документни измами. По отношение на трима е постановено задържане 72 часа до довежднето им пред окръжния съд за вземане на постоянна мярка. За останалите трима е наложена мярка подписка".

Стана ясно обаче, че при вчерашната акция са били задържани общо 16 човека, макар само на шестима да са повдигнати обвинения. Групата била наблюдавана от близо една година. 

"Различни хора са пътували по 1-2 пъти седмично до Англия - съобщи В. Добрев от БОП-Сливен. - След това парите са внасяни обратно в брой, в рамките на разрешеното през летищата. Сред задържаните е лидерът на престъпната група, който е криминално проявен - лице, което притежава значително имущество и луксозни автомобили. Даже вчера, при претърсванията, сме обезпечили около 5 луксозни автомобила. При претърсванията са намерени парични средства за над 600 000 лв. и над 7 кг златни накити и малки кюлчета. Семейството на организатора също е участвало в престъпната дейност. Вчера са задържани 16 лица, работата продължава."

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата