Медия без
политическа реклама

След срутване община Несебър прогледна за незаконна буна

Управата твърди, че съоръжението пренасочило вълната, която компрометира крайбрежната алея на Обзор

07 Февр. 2023
Свлеченият участък.
FB/Николай Димитров - кмет на Община Несебър
Свлеченият участък.

Странен сюжет се развива в Обзор. След свличане на част от крайбрежната алея общинската управа на Несебър обяви, че е установила наличието на незаконна буна в морето наблизо.

Свличането стана вчера. То бе предшествано от бурно вълнение през последните дни. Официалното съобщение на общината веднага след инцидента гласеше, че са взети всички обезопасителни мерки. А и че на алеята отдавна е планиран цялостен ремонт, който сега ще бъде извършен спешно. Ще приключи до лятото.

Днес обаче дойде ново съобщение. Част от него гласи: "При направена от общината проверка е установена незаконноизградена буна, която според експерти, е причина за пренасочване силата на вълната към срутилия се вследствие на дългогодишните процеси участък. Предстои сезиране на отговорните държавни институции относно правилата за експлоатация на концесионната зона на плажа и грубо неспазване на ограниченията  за навлизане на тежка строителна техника по крайбрежната алея".

Остава неясен въпросът трябваше ли да се свлече алеята, за да бъде установено наличието на цяла една незаконна буна. Същото важи и за останалите неща - експлоатацията на плажа, навлизането на тежка техника и т.н.

Последвайте ни и в google news бутон

Ключови думи:

свлачище