Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов става водач на листа, за да помогне на ИТН във вота

Шоуменът ще участва и в предизборната кампания, защото така било по-добре за партията му

11 Февр. 2023

"Най-вероятно да!"

Така отговори шоуменът и председател на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов на въпрос дали ще участва на предстоящите на 2 април избори като водач на листа и дали също така ще се включи в предизборната кампания. 

Това ще бъдат вторите избори, на които Трифонов ще бъде кандидат за депутат. Той участва само в тези на 4 април 2021 г., когато ИТН завърши като втора политическа сила след ГЕРБ-СДС.

Още за следващия вот - извънредния на 11 юли 2021 г., който вече бе спечелен от ИТН, той реши да не бъде в листите на партията си и заяви: "Аз няма да се кандидатирам за следващия Парламент, защото моето място не е там, а да нося отговорност за хората, които са там и това, което правят".

След изборната победа от юли 2021 г. обаче резултатите на ИТН вървят неизменно надолу, за да остане партията извън парламента на последния вот. 

Сега Трифонов не само е променил мнението си за това дали да бъде кандидат депутат, но обяви пред БНР, че най-вероятно ще е в две листи. Той смята също така, че за партията му е по-добре, ако този път участва лично в кампанията като водач.

Но пък за нищо на света не би станал министър, защото "аз не съм човек, който няма качества да се вълнува единствено от властта и от отговорността. Ам отговорността мога да я нося и такъв какъвто съм в момента. Не бягам от отговорност, не ми е нужно да ставам министър, за да нося отговорност, защото аз нося отговорност и сега."

Още по темата