Медия без
политическа реклама

Слави Трифонов отказа подкрепа на ГЕРБ и ДПС за кабинет

Очаквам третият мандат да дойде при ИТН и да направим експертно правителство, обяви шоуменът

19 Юни 2024Обновена
Слави Трифонов
Илиана Димитрова
Слави Трифонов

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че партията му няма да подкрепи нито правителство с първия мандат на ГЕРБ-СДС, нито с втория мандат на ДПС. ИТН ще настоява за експертен кабинет с третия мандат. Този мандат се дава по преценка на президента, а не е според големината на парламентарната група.

Позицията си Трифонов изрази в публикация във Фейсбук. Той посочва, че макар всички политически сили да говорят за нуждата от редовно правителство, никой не полага усилия за такова. "Всякакви социолози, политолози, журналисти и дори едни шарлатани убедено обясняват, как аз съм сключил сделка с ГЕРБ и ДПС, това се разбира от самосебе си, и те са абсолютно сигурни, че бъдещото правителство ще е нещо такова. Съжалявам за клишето, но наистина щеше да ми е смешно, ако не беше толкова тъжно", казва шоуменът.

После обяснява, че след като се посъветвал със съпартийците си, е взел решението да не подкрепя кабинет с първия и втория мандат, а очаква ИТН да направи правителство с третия. "Има достатъчно много партии и свободно мислещи депутати, които да предприемат такъв ход. Аз се надявам и очаквам третият мандат да дойде в ИТН и тогава ние ще предложим експертно правителство, което да свърши определени и важни за страната неща за определено време. И ако мандатът дойде при нас, предлагам всички политически сили да подкрепят такова правителство, ако не искат на есен да ходим на избори. Мисля, че съм безпрекословно ясен", обобщава плана си Трифонов.

 

МНЕНИЕ

Във Фейсбук се обади и съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков със собствена версия за политическите събития, в която твърдеше, че водачът на ГЕРБ-СДС е подложен на шантаж от водача на ДПС Делян Пеевски.

"В момента Пеевски го изнудва за министри, а ИТН прави ужасяващи предложения, които съчетават глупост и безгранична наглост. За нас Борисов показа, че нито може да си държи на думата, нито има някакви принципи, на които да се облегне при нужда. Реалният въпрос е не каква е цената на ИТН, (това скоро ще разберем) а ние като българи, колко още можем да платим за “удоволствието” Пеевски и Борисов да са на политическата сцена. Двама човека спират прогреса на цял народ. Това е ужасно скъпо!", написа Петков в социалната мрежа.

Последвайте ни и в google news бутон