Медия без
политическа реклама

„Системата ни убива” блокира хиляди на магистрала

Протестиращи спряха и движението при столичния "Орлов мост"

27 Март 2021Обновена

Posted by Системата ни убива on Saturday, March 27, 2021

Внезапна блокада на магистрала „Тракия“ организира инициативата "Системата ни убива", съобщи bTV.

В събота по обед хиляди пътуващи бяха изненадани, когато разбраха, че са блокирани и не могат да минат тунела „Траянови врата“ в посока Пловдив. Това се случи, след като колона от около 30 автомобила на „Системата ни убива“ спря пред тунела и барикадира пътното съоръжение за около 40 минути.

Автоколоната на "Системата ни убива" беше обявила, че ще протестира в движение до Пловдив, но на тунела „Траянови врата“ спря и затвори движението. След намесата на полицията, на всеки 10 минути протестиращите пропускаха автомобили през аварийната лента, но се образува километрична опашка и много шофьори бяха изнервени от случващото се. Малко след 13.30 часа блокадата беше вдигната, но колоната протестиращи не тръгна към Пловдив, а се насочи обратно към София.

По-късно през деня протестиращи блокираха и движението на „Орлов мост“ в София. На място на демонстрацията се събра полиция. От Столична община пренасочиха всички линии на градския транспорт, които минават през кръстовището.

Тези случаи предизвикаха политическа реакция. От "Патриотична коалиция ВОЛЯ и НФСБ" обявиха, че става въпрос за "прояви на анархия, маскирани като „протест“, явно насърчавани от пасивността на изпълнителната власт и органите на МВР". Хората на Веселин Марешки и Валери Симеонов настояха демонстриращите да бъдат санкционирани, а на длъжностните лица, разрешили протестното автошествие, да се потърси наказателна отговорност.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата