Медия без
политическа реклама

Прокурорският син получи пробация и 100 часа труд за побой в Созопол

Васил Михайлов е осъден след споразумение с държавното обвинение

11 Апр. 2023Обновена
Васил Михайлов
БГНЕС
Васил Михайлов

Прокурорският син от Перник Васил Михайлов е осъден на пробация за срок от 1 г. и 6 м. и 100 часа безвъзмезден труд. Съдът в Бургас постанови присъдата след споразумение между прокуратурата и защитата на Михайлов, съобщи Нова тв. н

Пострадалият от побоя Петър Гюров отказа да бъде страна по процеса.

В понеделник Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима граждански ищци и частни обвинители срещу Васил Михайлов, син на пернишкия прокурор Бисер Михайлов. Румен Николов поиска 20 000 лева за причинените му вреди, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 000 лева. Съдия Манолова обаче не допусна до разглеждане гражданските искове, защото прецени, че ще затруднят разглеждането на процеса.

След редица отводи делото беше поето през февруари от съдия Радослава Качерилска, която проведе разпоредително заседание и не видя съществени нарушения, след което насрочи делото по същество за 7 април. През това време обаче съдия Качерилска беше одобрена за 10-месечен стаж в регистратурата на Европейския съд по правата на човека, който започна на 1 април. Така делото срещу Михайлов беше разпределено на съдия Марина Манолова, която проведе ново разпоредително заседание днес.

Михайлов е подсъдим за извършването на 8 престъпления – за нанасяне на средни телесни повреди на трима души, леки телесни повреди по хулигански подбуди на други двама, за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и за закана с убийство. 

На делото в столицата, Софийският районен съд (СРС) отказа да разгледа исковете на трима граждански ищци и частни обвинители срещу Васил Михайлов. На разпоредителното заседание в понеделник се явиха само трима от пострадалите от побоите и заканите на Михайлов, които поискаха да участват в процеса. Румен Николов поиска 20 000 лева за причинените му вреди, а Никълъс Тодоров и Белослава Тодорова – по 10 000 лева. Съдията обаче не допусна до разглеждане гражданските искове, защото прецени, че ще затруднят разглеждането на процеса, разказва Лекс.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата