Медия без
политическа реклама

Прокуратурата забрави да приеме брата на певицата Лилана в ареста

Бийтбоксърът Скилър отказа да плати гаранцията си, но държавното обвинение не постановява задържането му

21 Май 2020
Александър Деянов дойде с багажа си пред ареста на "Майор Векилски".
БГНЕС
Александър Деянов дойде с багажа си пред ареста на "Майор Векилски".

Познатият като бийбоксъра Скилър - Александър Деянов не бе допуснат да остане в ареста на "Майор Векилски", след като отказа да плати гаранцията си от 50 000 лв. Заедно с неговата сестра Лиляна Деянова, популярна като певицата Лилана, са обвинени за злоупотреба с еврофондове. Въпреки че Деянов беше приговил багажа си и лично се яви, за да бъде задържан, към момента това се оказа невъзможно. 

"За да го приемат, трябва да има постановление на прокуратурата. На изчакване сме. Ще чакаме 1 час, ако не се появи никой от прокуратурата, си тръгваме", коментира неговият адвокат Николай Хаджигенов, цитиран от Нова тв. Пред "Сега" той уточни, че законът не предвижда задължителен срок, в който такова постановление да бъде издадено. Така изпълнителят остава на свобода, въпреки че не е внесъл паричната гаранция.

"Честно казано нямаше да мога да се погледна в огледалото, ако бях платил такава гаранция за такова несправедливо решение. Не знам какво ме очаква. Но вярвам“, заяви Деянов. Бийтбоксърът беше задържан преди няколко седмици заедно със сестра си. Двамата и още няколко човека бяха обвинени като организирана престъпна група, свързана с незаконно усвояване на европейски средства по програма "Иновации и конкурентоспособност“. По-късно Скилър бе пуснат от ареста срещу 100 000 лв. парична гаранция, която дни след това бе намалена на 50 000 лв. Сестра му и нейният съдружник Мартин Димитров обаче бяха оставени за постоянно в ареста.

Александър Деянов, по-известен като бийтбоксъра Скилър, няма да плати наложената му парична гаранция от 50 000 лв. и ще влезе в ареста. Това става ясно от негов пост във фейсбук профила му.

"По време на разпитите ме питаха дали познавам Васил Божков и аз чистосърдечно си казах, че нито го знам, нито съм го виждал този човек", заяви по Би Ти Ви Деянов. Той нарече прокурорските обвинения срещу него нелепи и обяви, че е жертва на случаен огън. Думите му, че и той е бил питан дали познава Васил Божков, само доказват версията, че прокуратурата рови около певицата именно и заради бизнесмена.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата