Медия без
политическа реклама

Прокуратурата вече не иска ареста на актьора Христо Шопов

27 Февр. 2024
Христо Шопов
БГНЕС архив
Христо Шопов

Прокуратурата, която само до преди два дни настояаше за постоянен арест на Христо Шопов, незапно обяи, че няма да протестира пред Софийския градски съд наложената най-лека мярка за неотклонение „подписка“ на актьора.

В петък той беше задържан и обвинен от същата тази прокуратура за закана с убийство на съседката си Патриша Тийвс, но в събота Софийският районен съд го освободи срещу най-леката мярка за неотклонение. Тогава прокуратурата искаше постоянен арест за Шопов, като според обвинението той е използвал пистолет, с който се заканил да убие жената, с която имали семейни спорове от две години, но последният бил заради паркиране и счупена чистачка на автомобил.

Според прокуратурата актьорът на два пъти се заканил на съседката си с убийство, като държал оръжието и ѝ казал: „Ще те застрелям в лицето с пистолета си!“. След това я хванал с ръка под брадата и я блъснал към оградата на къщата, като ѝ казал: „Ще те убия“.

В съда обаче бе обявено, че от клиповете, които пострадалата сама е направила с телефона си, се вижда, че по време на конфликта Шопов не държал пистолет, а връзка ключове. Районният съд реши, че няма опасност Шопов да се укрие или да извърши престъпление, тъй като има установен адрес и е публична личност, а освен това никога не е бил осъждан и не е имал противообществени прояви.

Прокуратурата можеше да обжалва най-леката наложена мярка на актьора, но от държавното обвинение са се съгласили с извода на съда, че не се налага арест за Шопов.

Адвокатът му Ина Лулчева коментира днес пред бТВ, че е било излишно и задържането на актьора в петък, тъй като не е имало заплахи с пистолет, а разговорът между съседите не бил с нищо по-различен от всяка разправия.

„Оръжията са в дома му, той казва, че ги има. Ако за такива разменени реплики се повдига обвинение, трябва 2/3 от българския народ да бъде обвинен“, коментира Лулчева.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата