facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Прокуратурата ремонтира етаж в Съдебната палата за 2 млн. лв.

Върховният касационен съд също реновира сградата
1 247
 Илияна Кирилова

Прокуратурата планира да похарчи 1 992 438 лв. без ДДС за ремонт на помещенията на четвъртия етаж на Съдебната палата в София, става ясно от обявена обществена поръчка на сайта на държавното обвинение.

В документацията се казва, че целта е да се извърши вътрешен ремонт и преустройство в работни, спомагателни и санитарни помещения, ползвани от прокуратурата. Те са разположени в северното крило на четвъртия етаж на сградата на Съдебната палата откъм ул. "Позитано". Там, освен друго, се намират кабинетите на главния прокурор и на заместниците му. Ще се подменят подови настилки, вътрешни стенни облицовки, дограма, ВиК и отоплителната инсталации, а вратите ще бъдат сменени с нови. Всичко това "ще отговаря на статута на сградата". Освен това ще се модернизира електрическата инсталация и осветителните тела. Трябва да бъдат монтирани и конектори за охлаждане.

"Също така, с оглед изискванията за правилата и нормите за безопасност и охрана при проектиране, строителство, реконструкция, модернизация и експлоатация на обектите на съдебната власт, се предвижда доизграждане, дооборудване, привеждане в работно състояние и пуск на системите за сигурност, които са пожароизвестяване, система против проникване и контрол на достъпа и видеонаблюдение", се казва още в обявлението на обществената поръчка. Алармите на всички системи ще бъдат свързани с центъра на Главна дирекция "Охрана", разположена в партера на Съдебната палата.

Ремонтните дейности в Съдебната палата започнаха още през 2019 г. В края на м.г. ВКС обяви обществена поръчка за 1 207 362 лв. без ДДС за изграждане на външни асансьори на Съдебната палата. Освен това се ремонтират и вторият етаж на сградата, фасади към вътрешните дворове, покривът, както и партерни помещения за 1 937 337 лв. без ДДС.

2

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Шерифът на народа с кураж на мишелов

25.05.2020

МАРТИН ГЕОРГИЕВ

4366 2
Прокуратурата нареди спешна проверка на строежа на небостъргач в София

22.05.2020

1385 8
Служител на НСО ръководил група за убийства

21.05.2020

Обновена

12354 56

Коментари

Звън®
снимка на Звън®

В дописката ни дума, ни ред за ремонта на тоалетната на Негово Главнопрокурорие. Обидна е тази празнота, след като се знае, че на тоалетната е поверена главната роля в ремонта-спектакъл. Как ще се преустрои това интимно и важно място, вдъхновено  осирано от най-важната особа в републиката? Първо, площта му се разширява с 22 кв. м. Подменя се всичко - водопровод, ел. инсталация, фаянс, подови покрития и т.н. Изборът на материали и целият дизайн е поверен на студиото на Жан-Луи Денио, випусник на паржиката шокла Комондо. Стилът на оформление е авангарден постмодернизъм. Особено място в обзавеждането заема тоалетната с изкуствен интелект. Тя е революционна разработка на лабораторията по когнитивни изследвания и санитарен нанофаянс към оръжейната фирма Heckler & Koch, доставчик на пистолети за прокуратурата. Дизайнът й е футуристичен, всяка функция е интелигентно управляема. Още с влизането си посетителят се поема от роботизирана система. Тя го позиционира върху тоалетната чиния и му поставя предпазен колан. Мигновено се отчитат неговите тегло, кръвното налягане, пулс, температура, мечти, дневен ред и т.н. Преди стартиране на отделянето, тоалетната вече е наясно що за птица е кацнала на чинията и какво може да очаква от нея. Анализът на входните данни определя избора на режим - да ускори, забави или императивно да се отложи отделителният процес, в зависимост и от предстоящите за деня задачи. По време на дефекация тоалетната чиния поддържа приятелски разговор с отделящия и анализира екскрементите, за да установи здравния му статус и определи най-ефективния начин за неутрализиране на зловонието им. Тоалетната хартия, както и автоматичният ибрик, също притежават изкуствен интелект. Те са мрежово свързани с чинията и си обменят полезна информация. Тоалетната поддържа и своя страница във фейсбук.Тя има специална приставка за обслужване на каскети с изкуствен интелект. Чрез нея се извършва тяхното дозареждане, изсушаване от влага и ароматизиране. 

sega_reader

Грешни народни пари, похарчени за нищо.

И коя от фирмите на Коевски ще захлеби за пореден път ?

Влез или се регистрирай за да коментираш

×