Quantcast

Медия без
политическа реклама

ПП и ДБ обявяват номинацията на Васил Терзиев за кмет на София

22 Юни 2023

До дни „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ ще обявяват номинацията на предприемача Васил Терзиев за кандидат-кмет на София. Очаква се решението да бъде обявено в началото на другата седмица, като вече е постигнато съгласие, съобщи mediapool.

Интригата ще бъде ли сменен Терзиев от друга номинация бе активна до последно. Появиха се информации, че има колебания доколко фигурата на съоснователя на IT компанията „Телерик“ е разпознаваема за широката публика. За поста надежди имаше и Борис Бонев от „Спаси София“, като вече се очаква той да отстъпи и да оглави листата с общински съветници на ПП-ДБ. Тръгнаха слухове, че за кмет може да бъде издигнат включително и Кирил Петков.

Засега няма никаква яснота коя ще бъде номинацията на ГЕРБ за поста. Като евентуален кандидат за кмет се спрягаше досегашния председател на СОС Георги Георгиев, но лидерът на ГЕРБ обяви, че за поста има харесан друг кандидат. Името се пази в тайна. По адрес на ГЕРБ на по-ранен етап се появиха спекулации, че партията изобщо може да не издигне кандидат.

Очаква се номинацията на Терзиев да бъде издигната на официално събитие. IT компанията „Телерик“ е една от най-успешните у нас, като фирмата бе продадена на зашеметяващата цена от 262.5 млн. долара. Компанията утвърди и своя академия за подготовка на кадри – „Телерик Академия“.

 

 

Ключови думи:

Васил Терзиев, София

Още по темата