Quantcast
Полицията арестува трима младежи в София заради надпис Save Ukraine | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Полицията арестува трима младежи в София заради надпис Save Ukraine

4 568
 Илияна Кирилова

Трима непълнолетни на възраст 15 и 16 години - две момчета и едно момиче, са били арестувани от служители на МВР в петък в късния следобед, защото са написали с маркер "Save Ukraine!" на постамента на Паметника на съветската армия в  София, съобщават техни близки. Младежите са откарани в Първо РПУ.

 

Официална информация в социалните мрежи публикува училището, където учат децата - "Увекинд". "Служителите на МВР са нарушили базови права на нашите ученици, като дори не са им дали възможност да се обадят нито на родителите си, нито на когото и да било друг. Знаем от самите родители какъв ужас са преживели, след като до късно вечерта изобщо не са знаели какво се случва с децата им. Единият от младежите дори скандално и напълно неприемливо изкара нощта в ареста, в пълно противоречие с българските закони", пишат  от училището. Благодарение на помощта на наетите от родителите им адвокати, вече и тримата са със семействата си. 

От пресцентъра на МВР заявиха за "Сега", че не знаят за такъв случай. Опитите да получим информация от Първо РПУ са безуспешни засега.

Още

Всички деца наследяват поравно
Демерджиев: Ако бях на мястото на Рашков, не бих арестувал Борисов

09.08.2022

5706
22-годишен младеж се оплака, че е бит от поне петима полицаи

08.08.2022

Обновена

9245