Медия без
политическа реклама

По морето: Едни украинци протестират, а други почистват

Бежанците започнаха да се включват в социалния живот

02 Апр. 2022Обновена
Момент от протеста в Несебър.
БГНЕС
Момент от протеста в Несебър.

Украинските бежанци започнаха се включват в социалния живот на България. Едни от тях днес подкрепиха протест срещу поскъпването на горивата, а други почистиха парк в Бургас.

Демонстрацията бе организирана в Несебър от български шофьори. Те настояват правителството да намали акциза на горивата. БГНЕС предаде, че са се включили и украинци, настанени в Слънчев бряг. Според тях цената ще се качва, докато не свърши войната в родината им. Протестът премина под формата на шествие в Несебър и околността, което затрудни движението.

За почистването пък съобщи бургаският сайт "Флагман". То бе извършено от десетина украинци в парк „Борисова градинка” в жк. „Възраждане”. Те са получили съдействие от общината, областна управа и сметопочистващата фирма за осигуряване на чували, ръкавици и извозване на отпадъците. „Това е нещо малко, но е началото на наши инициативи, с които искаме да благодарим на бургазлии за гостоприемството. Сънародниците ни тук се чувстват добре, спокойни са. Много хора са съпричастни с тяхната болка”, заяви организаторът на акцията Александра Долгих пред сайта. Следващият уикенд ще има нова инициатива.

 

СРЕЩУ ВОЙНАТА!

В Бургас днес се проведе още едно мероприятие - шествие срещу войната и в подкрепа на Украйна. Включиха се стотина души. Те изминаха разстоянието от паметника Альоша до сградата на общинската управа и поискаха държавите да не купуват руски нефт и газ.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата