Quantcast
Плевнелиев: За безводието не е виновен само Нено Димов | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Плевнелиев: За безводието не е виновен само Нено Димов

Администрацията и много други системи не действат превантивно, обяснява бившият президент
3 786
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

Нено Димов не е единственият отговорен за водната криза в Перник. Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в първото правителство на Бойко Борисов, а после президент на страната (2012-17) Росен Плевнелиев пред "нова тв".

"Кризата е ясна - хората са без вода. Винаги съм бил против министрите да са удобно извинение за несвършената работа от други - каза още той. - Политическите партии назначават хора на различни нива в държавната администрация. Тук държавната и общинската администрация не са си свършили работа. Тръгваме по цялата верига. Има местно ВиК дружество, което е собственост на ВиК асоциация. Това дружество е предизвикало този сериозен проблем. Кой определя политиката, кой е получавал тази информация и не е реагирал навреме, за да може да се спре извънредното подаване на вода? От една страна има ВиК, от друга то е собственост на Асоциация. От друга гледна точка пък има поне две министерства, които са там на място. Министерство на икономиката пое някакви функции по ремонтите”. 

"Целият проблем трябва да се подреди, за да се види кой какво не е свършил и да се поеме отговорност, но не само от министър Димов”, каза Плевнелиев.

"Изказването на Каракачанов (вицепремиера Красимир Каракачанов - б.р.), че арестът на Нено Димов е показно убийство, е груба политическа грешка - хората ще останат с впечатлението, че нещата се случват само по време на избори, а извън тях държавата не работи. Моето обяснение е по-елементарно и по-различно от това, което вицепремиерът е изказал. Не само в този случай, но и в много други, виждаме как администрацията, но и много други системи, не могат да действат превантивно, че да предотвратят проблема”, допълни той. 

Още

96 милиона черни топки - ако това се правеше в България

17.06.2021

Г-н БАЛЕВ

7982
Пернишки села протестират срещу 9-кратно увеличена такса смет

28.04.2021

167
Рита Ора от чинията на Бузлуджа до панелките в Перник

11.02.2021

933