Медия без
политическа реклама

Петков настоя за спешна лидерска среща с Борисов

Никой и по никакъв начин не е предлагал постове в никакви служби на Алексей Петров, декларира лидерът на ПП

04 Септ. 2023
Нова тв

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков обяви публично, че държи на спешна среща с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Разговорът трябва да бъде проведен очи в очи и е задължително да се случи до края на настоящата седмица, допълни бившият премиер.

Той гостува в Нова телевизия, за да коментира направените от Борисов в края на миналата седмица признания, че убитият преди три седмици бизнесмен Алексей Петров е съдействал за стопяването на ледовете между ПП и ГЕРБ с цел сформиране на работещо правителство. Петков не отрече това, като единствено подчерта, че самият Петров никога не е присъствал на подобна среща.

"Борисов каза първия ден едно, а втория ден - друго. Казаното през втория ден беше по-вярно - посочи Петков. - Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Бойко Борисов. Това, което се случваше, беше, че след четвъртите избори - г-н Борисов изпращаше най-различни контактьори, за да направи среща с нас. Ние отказвахме тези срещи, защото се надявахме, че "Промяната" може да продължи така, както ние си я представяхме. И така продължи без срещи. След петите избори ние бяхме втора политическа сила. Тогава седнахме - с Асен и лидерите на "Демократична България", и си казахме, че ако искаме държавата да не отива в шести избори, трябва да направим тази среща. Никога не е имало значение кой и по какъв начин контактува с нас. Нашето решение бе на база изборите и задачите, които си поставихме. И на първата среща не сме говорили нито за правителство, нито за структура. тя беше за това дали въобще да си говорим."

Петков повтори няколко пъти, че първата среща е била "между мен, г-н Борисов и Асен Василев".

"Говорихме за това не дали да има правителство, а дали въобще да отворим разговор. Дали въобще имаме общи виждания и приоритети. След това всички разговори за кабинет се случиха в парламента с Мария Габриел и академик Денков и политическите лидери. И тогава вече решихме, че може би си заслужава да управляваме тази държава заедно", обясни той.

По отношение на твърденията, че баща му Петко Петков е бил посредник във връзката с Алексей Петров, тъй като двамата са се познавали по линия на бойните изкуства, Кирил Петков също не отрече тази версия.

"Първо искам да кажа, че понеже не бях в страната - изслушах всичко, които се изля по главата на моя баща. Искам да кажа ясно, че моят баща има една прилика с Бойко Борисов - имат рожден ден на една и съща дата. Но той никога не е членувал в БКП, никога не е членувал в служби и не се е занимавал с политика. Заминава за чужбина през 1990-а с Кубинските полети с надеждата да даде на семейството си по-добър живот. Върна се обратно през 2008-а, когато го поканих да работи за моята компания. Той изпусна всички мутренски години, няма никаква компания с Алексей Петров. Искам да призова всички политици - хайде да оставим семействата извън тази кална битка. Баща ми познава много хора, познава всички в бойните изкуства преди 1990-а, защото самият той беше състезател на високо ниво", заяви Петков.

Той категорично заяви, че "никой и по никакъв начин не е предлагал постове в никакви служби на Алексей Петров".

Кирил Петков: Никога не е имало среща между мен, Алексей Петров и Бойко Борисов
Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата