Quantcast

Медия без
политическа реклама

Петков и Борисов искат лидерска среща в началото на септември

27 Авг. 2023
БГНЕС

Това, което искам да кажа на Борисов, е, първо, ако иска да си говорим, може винаги да се обади, а не да си говорим през медиите -  каза пред журналисти Кирил Петков.

Лидерът на ПП очаква в първите дни на септември лидерите да продължат комуникацията. Само преди дни Бойко Борисов отправи критики към работата на кабинета.

"Второто, което ме притеснява много, е, че миналия път, когато правителството падна, беше главно заради поръчките за ремонт на пътищата. Ние искахме да ги пуснем напълно прозрачно, парите да отиват в реално строителство, а не в чували. Това, което в момента се случва, е министър Цеков пуска отново поръчките по най-прозрачния начин, електронно и на най-ниска цена, където не може да има корупция. И сега въпросът ще бъде дали същите икономически интереси, които свалиха миналото правителство, ще започнат да клатят и сегашното. Защото знам, че там става дума за стотици милиони, и най-вече за честното строителство", заяви Петков. 

Лидерът на ПП обясни още, че вярата му към и.ф. главния прокурор Сарафов е "под всякаква критика". "Това, което видяхме до този момент, е, че се занимава с някакви полуполитически дела. Затваря делото или разследването за кюлчета и пачките, затваря "Барселонагейт", а не виждаме нищо реално към антикорупционни дела. Днес гледаме поредното разследване за "Турски поток" и руската връзка. Чуваме ли нещо за тези дела? - не", каза още Петков, който бе в Благоевград за проява, свързана с местните избори.

Петков атакува аквапарка в Благоевград

"Днес в Благоевград бившият премиер Кирил Петков и свитата му нахлуха без каквото и да е разрешение в сградата на аквапарка в града, която е не само публична общинска собственост, но и е затворена със заповед, тъй като е опасна за ползване. Това е не само грубо неспазване на закона, но и с действията си Петков е застрашил живота на граждани и служебни лица, канейки ги на територията на разрушеното съоръжение без законово разрешение". Това написаха във Facebook страницата си от Община Благоевград.

На място са се отзовали служители на Общинския инспекторат. 

"Те са опитали да предотвратят незаконосъобразното нахлуване, но са спрени от охраняващите бившия премиер служби на НСО. Припомняме, че Общински инспекторат неколкократно е залавял крадци на мястото на опасния обект, за които сме сезирали МВР и Прокуратурата", допълват оттам.

Още по темата