Медия без
политическа реклама

Партиен лидер се разследва за присвояване на субсидия

13 Май 2020
БГНЕС
Костадин Костадинов

Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери спрямо лидера на партия "Възраждане" и общински съветник в морския град Костадин Костадинов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Проверката е започнала след репортажи на Нова телевизия.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията. "Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки", пише още в съобщението на прокуратурата.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидера на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов. Прокуратурата се самосезира по повод изявления на К. К.

ВТОРО ДЕЛО

 На лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е предявено обвинение за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение. В края на март прокуратурата се сезира от негово изказване, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това Костадинов твърдял за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

На Костадин Костадинов му е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева.

Още по темата