Quantcast
Партиен лидер се разследва за присвояване на субсидия | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Партиен лидер се разследва за присвояване на субсидия

2 827
 БГНЕС
Костадин Костадинов

Окръжната прокуратура във Варна е образувала досъдебно производство за длъжностно присвояване в особено големи размери спрямо лидера на партия "Възраждане" и общински съветник в морския град Костадин Костадинов, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Проверката е започнала след репортажи на Нова телевизия.

Разследването трябва да установи дали длъжностно лице от ръководните органи на партия „Възраждане“ е присвоило партийна субсидия в размер на 1 млн. лева, връчени му като държавни средства, предназначени за функционирането на партията. "Ще бъдат проверени изнесените в разследването на Нова телевизия факти по придобиването на имоти от лице от ръководството и свързани с него лица, както и движението по партийните сметки на ПП „Възраждане“ – постъпления и преводи към други сметки", пише още в съобщението на прокуратурата.

Софийска районна прокуратура е образувала досъдебно производство за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение срещу лидера на ПП "Възраждане" Костадин Костадинов. "Прокуратурата се самосезира по повод изявления на К.К., лидер на политическа партия, будещи неос

ВТОРО ДЕЛО

 На лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов е предявено обвинение за всяване на смут и безпокойство в обществото в условията на извънредното положение. В края на март прокуратурата се сезира от негово изказване, че въведените противоепидемични мерки от здравните власти са „пропаганда за отклоняване на вниманието и не са в интерес на гражданите“. Освен това Костадинов твърдял за липси на стоки от складовете на Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” с думите: „Там има всичко по документи, а на практика няма нищо, всичко е ограбено, опоскано, изядено“.

На Костадин Костадинов му е определена мярка за неотклонение парична гаранция в размер на 20 000 лева.

Още

Шефът на следствието получи правото да разследва главния прокурор

26.01.2023

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

7426
Масово откриване на бюстове от Волгоград до Варна

02.02.2023

Г-н БАЛЕВ

5548
Намериха теле под Мадарския конник