Quantcast
Откриха наркотик в кръвта на обвинения за смъртта на двете млади жени | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Откриха наркотик в кръвта на обвинения за смъртта на двете млади жени

Разследват го и за кражба на гориво от бензиностация на магистрала "Тракия"
Обновена
3 185

Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли на бул. Черни връх в столицата, при която загинаха две млади жени, е шофирал под въздействието на метамфетамин, предава Нова тв. Това е показала кръвната проба на обвинения за жестоката катастрофа в София.

Пробата беше взета около 48 часа след инцидента принудително по силата на съдебно решение, защото Семерджиев отказваше да го направи доброволно. Медицинският екип е отишъл на място в Националното следствие, където беше задържан водачът на джипа.

Междувременно се разбра, че той е разследван и за кражба на гориво от бензиностанция. Това стана ясно от съобщение на прокуратуратата.

Според държавното обвинение е установено, че на 03.07.2022 г. на бензиностанция в района на 21-ви км на АМ „Тракия“ пристигнал лек автомобил с немска регистрация и спрял до колонка за зареждане на гориво. Водачът поискал от служител на търговския обект резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие шофьорът тръгнал без да заплати сметката.

Незабавно е бил подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел е заявил, че водачът на автомобила, напуснал бензиностанцията, е лицето, предизвикало катастрофата с две загинали млади жени на 05.07.2022 г. в гр. София, след като видял разпространените в медиите снимки, добавят от прокуратурата.

Проверяват се данни за използване на табела с регистрационен номер, издадена за друго моторно превозно средство, както и данни за неправомерно използване на светлинна уредба със специално предназначение.

Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, Териториално отделение – Ихтиман, се води разследване във връзка с подаден сигнал за кражба на гориво. Образувано е досъдебно производство за кражба.

Действията по разследването продължават с цел да се установи авторството на деянието. Изискани са записи от камери за видеонаблюдение в района на местопроизшествието. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

 

Още

Съдът оправда бивша шефка във ВМА по дело за над 7 млн. лева

26.09.2022

3346
(Без)аналоговата ни прокуратура затъна във века на хакерите
Вътрешният министър: Звена в МВР са работили за Георги Семерджиев

16.09.2022

2249