Quantcast
Общинска болница се продава на цената на апартамент | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Общинска болница се продава на цената на апартамент

За 6 месеца МБАЛ в Раднево поевтиня с 1 млн. лв.
7 430
 Венелина Попова
Персонал и пациенти отдавна напуснаха МБАЛ "Д-р Димитър Чакмаков" в Раднево.

Цената на злополучната общинска болница в Раднево падна до 200 000 лв., колкото струва триистаен апартамент. На последното си заседание общинският съвет за пореден път смъкна продажната стойност, мотивиран от дълговете. Те са около 2 млн. лв., а купувачът трябва да ги поеме. Парадоксална е обаче скоростта, с която се случи поевтиняването. През зимата здравното заведение бе оценено на 1.28 млн. лв., тоест за 6 месеца се обезцени 6 пъти.

Както „Сега” писа, цялата сага с болницата е низ от умопомрачителни безобразия и трагикокомични случки. Дълги години тя бе източвана, за да спре да работи на финала. В началото на 2020 г. бе арестувано болничното ръководство, но общинската управа (ГЕРБ) отрече да е знаела за случващото се под носа й. През ноември се появи бизнесменът Ибрям Алиев, който притежава здравни заведения в Сливен и Ямбол, и поиска да я купи. Приватизационната процедура стартира специално заради него, като в добавка заради желанието му на тезгяха бе сложен и атрактивен доболничен център. Единственият кандидат-купувач обаче се отказа от търга – не защото е прекратил интереса си, а за да се добави към пакета парк до болницата и още една сграда.

Сегашното решение за поевтиняването идва в отговор на тази най-нова ситуация – общинската управа отказа да увеличи продаваните активи, но пък ги обезцени. Стартирани са нови приватизационни процедури за МБАЛ и доболничния център. Бъдещето на сделките е неясно при наличието на един купувач и продавач, който се е провалил в стопанисването.

Още по темата:

 

Ключови думи:

болница, Раднево, ГЕРБ

Още

Фандъкова ще обжалва акта за светофара до шахтата, убила дете

18.09.2021

860
Две социологически агенции отчетоха тежък срив на ИТН

17.09.2021

Обновена

11898
ГЕРБ: Шефът на НАП е продал фирмата си, знаейки, че е длъжник

17.09.2021

2453