Quantcast

Медия без
политическа реклама

Нено Димов е изкупителна жертва, твърди Каракачанов

Вицепремиерът: "Моля социалните мрежи да не ми правят монтажи"

16 Яну. 2020
bTV

Вицепремиерът Красимир Карачанов е категоричен, че бившият екоминистър Нено Димов е нарочен за изкупителна жертва заради водната криза в Перник. "Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми, създадени от Нено Димов. Той беше нарочен за изкупителна жертва. Проблемите, натрупани с десетилетия, с ареста му няма да се решат", коментира Каракачанов пред bTV. Лидерът на ВМРО обаче избяга от отговора кой точно е нарочил бившия министър от квотата на неговата партия.

Според вицепремиера водната криза не е от няколко месеца или години, а основният проблем е остарялата инфраструктура на водопреносната мрежа. Тя обаче не се управлявала от МОСВ, защото заявките за отпускане на вода и поддръжка на язовирите са отговорност на ВиК дружествата, а министърът само утвърждава графика за водоподаване. Каракачанов уточни, че яз. "Студена" е собственост на областната управа в Перник, а не на екоминистерството. "През януари 2019 г. в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е характерно за този сезон през последните 10 г. През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят във водоема от снеготопене, но през м. г. не постъпва вода", заяви Каракачанов и попита дали водата не е била източена. 

По негови думи кандидатурата на Емил Димитров - Ревизоро за наследник на поста на Нено Димов била подкрепена от всички в коалиционния съвет. "Предложих го, защото е достатъчно енергичен. Когато беше шеф на митниците започнаха най-големите акции. Сега трябва да се действа бързо и енергично, той може да свърши много полезна работа", изтъкна Каракачанов.

Той даде да се разбере, че не одобрява да го осмиват в социалните мрежи, както се случи след посещението му в Египет заради дрехите, с които беше облечен. "Аз много се радвам, че социалните мрежи се вълнуват, само ги моля да не ми правят монтажи". Той даде пример с колажа, на който беше изобразен да слиза от самолета с торбичка от известна верига супермаркети при посещението му във Вашингтон.

Още по темата