facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Нено Димов е изкупителна жертва, твърди Каракачанов

Вицепремиерът: "Моля социалните мрежи да не ми правят монтажи"
8429
 bTV

Вицепремиерът Красимир Карачанов е категоричен, че бившият екоминистър Нено Димов е нарочен за изкупителна жертва заради водната криза в Перник. "Загубите на вода в Перник са над 80%, в София бяха над 60%, такива са загубите при всяко едно ВиК в страната. Това не са проблеми, създадени от Нено Димов. Той беше нарочен за изкупителна жертва. Проблемите, натрупани с десетилетия, с ареста му няма да се решат", коментира Каракачанов пред bTV. Лидерът на ВМРО обаче избяга от отговора кой точно е нарочил бившия министър от квотата на неговата партия.

Според вицепремиера водната криза не е от няколко месеца или години, а основният проблем е остарялата инфраструктура на водопреносната мрежа. Тя обаче не се управлявала от МОСВ, защото заявките за отпускане на вода и поддръжка на язовирите са отговорност на ВиК дружествата, а министърът само утвърждава графика за водоподаване. Каракачанов уточни, че яз. "Студена" е собственост на областната управа в Перник, а не на екоминистерството. "През януари 2019 г. в язовира има 2,9 млн. куб. м вода, което е характерно за този сезон през последните 10 г. През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят във водоема от снеготопене, но през м. г. не постъпва вода", заяви Каракачанов и попита дали водата не е била източена. 

По негови думи кандидатурата на Емил Димитров - Ревизоро за наследник на поста на Нено Димов била подкрепена от всички в коалиционния съвет. "Предложих го, защото е достатъчно енергичен. Когато беше шеф на митниците започнаха най-големите акции. Сега трябва да се действа бързо и енергично, той може да свърши много полезна работа", изтъкна Каракачанов.

Той даде да се разбере, че не одобрява да го осмиват в социалните мрежи, както се случи след посещението му в Египет заради дрехите, с които беше облечен. "Аз много се радвам, че социалните мрежи се вълнуват, само ги моля да не ми правят монтажи". Той даде пример с колажа, на който беше изобразен да слиза от самолета с торбичка от известна верига супермаркети при посещението му във Вашингтон.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Вятър на устата

20.02.2020

7670 14
МВнР: Каракачанов разреши полет на руски самолет с ракети за Сърбия

20.02.2020

3962 39
Спецсъдът отново остави Нено Димов в ареста

18.02.2020

750 5

Коментари

dobadoba

Воеводо, докъде докара индо-ромския въпрос?..

⚓️

'През април и май от 8 до 10 млн. се пълнят във водоема от снеготопене, но през м. г. не постъпва вода' - до към юли вкл. в наше село валеше, всеки ден(почти).

 

Нафарфор

не се засягай персонално, когато прави всички на идиоти :)

 и как манипулативно 30 пъти каза министерство на екологията, а не министерстерство на ОКОЛНАТА СРЕДА и ВОДИТЕ! 

иначе е прав, к'во общо може да има министъра с околната среда и водите?!

duch

Нено Димов е изкупителна жертва

Че е жертва жертва е. То който и да хванеш от този кабинет все ще е жертва, некомпетентен човек поставен на даден пост за който си няма халхабер за какво иде реч в разговорния език му викат не само жертва ами и БУШОН. 

Така че войводо да си жив и здрав откри топлата вода

ЛАФЪРДИЕВ

Ех УЖ воеводо.. Да та питам - знайш ли пълното име на министерството на Ненка?

За ....и ВОДИТЕ..

Има ли вода в Перник? Няма.. Та кой завеждаше водата?

И знайш ли Шкембе Тераса Тескере УЖ воеводо по дънки.. Това, че не сте отчели как Баце е винаги готов друг да му плаща сметката.. Си е ваш коалиционен проблем.

Та продължавайте стабилно да тресете държавата с вашата стабилност..

И да изпадате от жипката един по един коалиционно.

А, че това предстои - вижте си физиономиите на пресконференцията за Ревизоро. Погребалните агенти не могат да ви повторят скръбната ентусиазираност..

vladimir kalitsin

ДПС си имат прокуратура и сега ще отстрелват патриотично нстроените. Нищо ново под Слънцето. Да заповядат балъците.

Solace

Ама па торбичка му тича...

viking battle

***

Jordan_13 2

Яко карикатури! Социалните мрежи най-живо се интересуват, кога ще станеш от казана, че чорбата свърши!

nebenebe

Докачлив. Нежна душа. Сигурно си е опикал (Пардон!) гащичките, та се е наложило да ги смени.

ejko

Ако арестите на отговорните/не само на министъра/не помага за по-отговорна работа на следващите ги ,дали молебените и протестните хороводни представления ще са по-ефективни в решаването на проблемите/не само водните/? За жалост няма алтернатива,България е обречена на политическа мафиотска управа,благодарение на андрешковския народен манталитет.

ejko

Министри-мафиотски "лейтенанти"-бушони изгарят при вълнение и ропот на "фермата"

Демокрация Булгаро 

ИвКо

 Нено Димов си има началник който еднолично управлява не само министерският кабинет, но и Парламента. Нено Димов няма как да направи нещо което не е в угода на началникът му, поради което е несъществено той да има каквато и да е вина. Ако все е имал някакви провинения и началникът му го е държал на работа е виновен началникът му. Нено Димов е просто един редник в кохортата на Борисов.

fisherman

Това вмро е престъпна организация.Заместника на арестанта го разследват за вносните боклуци и е на път да му стане съкилийник.Дали няма да му дойде реда и на него.

Печатна грешка или са наистина неграмотни?виж горе в ляво логото им/ http://obedinenipatrioti.com/

Тартамут

Много неприятно мляскаше по време на цялото интервю. Гнус

mull

Каракачанка и ти в един момент ще се превърнеш в изкупителна жертва, заедно с четата си и ще се утечеш в канала. Знаеш го това, нали?

Поне трябва да го знаеш, едва ли си бил толкова сляп как действа мутрата - налапва и - отделя. Вече няколко пъти преди теб други* го установиха това, но нали сме си алчни да намажем филията, пък сетне майната му - и на теб ще ти се случи това. Дано поне си заслужава, да си захлебил достатъчно. Ама като гледам късогледото ти министерче и ти ми се видиш същия.

Жалка работа се оказахте и вие, а ви имах за читава организация.

Как ли се въртят в гроба сега големите българи - воеводите от миналото?

*мъдрите хора се учели от грешките на другите, умните - от своите грешки, само полуидиотите настъпвали мотиката по много пъти пак и пак и пак...

Влез или се регистрирай за да коментираш