Медия без
политическа реклама

МВР атакува големите зеленчукови борси

Акцията е в областите София, Благоевград, Пловдив, Стара Загора и е свързана с проблеми в ценообразуването

16 Март 2023Обновена
МВР БНР

Полицейска акция се провежда по зеленчуковите борси на територията на областните дирекции на София, Благоевград, Пловдив и Стара Загора.

Униформените проверяват за стоки без необходимите документи и информация за незаконни складове, предава БНР. 

Причина за акцията са и проблемите около ценообразуването.

Специализирана полицейска акция се проведе часове наред в столичния квартал „Слатина”. В нея участваха екипи на Жандармерията и ГД „Национална полиция”, които атакуваха много обекти едновременно.

В София се проверяват борсите в кварталите "Слатина" и "Дружба", а в Пловдивско - тържището в село Първенец.

Специализираната полицейска операция, започнала в ранните часове в четвъртък, е осъществена от служители на отдел „Икономическа полиция“, съвместно с екипи на Фискален контрол - НАП и Българската агенция по безопасност на храните, обяви МВР. Заложената основна цел е противодействие на данъчните измами при търговия с плодове и зеленчуци, контрол на качеството и произхода на плодове и зеленчуци в борсите и спазване на фискалната дисциплина.

Проверяват  се зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора. До момента са инспектирани общо 54 обекта, проверени са 10 лица и 76 превозни средства. В рамките на контрола са установени два нерегламентирани склада. На етапа са съставени 4 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и 9 предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на ЗДвП.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?