Медия без
политическа реклама

МВнР посъветва българите да не пътуват в Германия до 12.01

Причната са очакваните проблеми с жп транспорта заради планирани стачки

09 Яну. 2024
Илияна Кирилова

Министерството на външните работи предупреждава българските граждани, че се очакват проблеми с железопътния транспорт във Федерална република Германия от 10 до 12 януари заради обявена предупредителна стачка на германския профсъюз GDL. Това информира Ситуационният център към министерството на своята интернет страница.

Стачните действия ще продължат от 02:00 ч. сутринта на 10 януари до 12 януари включително. Това ще доведе до сериозни смущения в междуселищния, регионалния и S-Bahn трафика на Deutsche Bahn през този период. Спешното разписание ще осигурява само много ограничено пътуване на влакове, се посочва в съобщението на ведомството.

Затова МВнР съветва българите да се въздържат от пътувания в Германия, които не са от спешен характер, като ги отложат за друг период. Всички пътници, които искат да отложат пътуването си, могат да използват своя билет на по-късна дата. Билетът е валиден за пътуването до първоначалната дестинация, дори и с променен маршрут. Резервациите на места могат да бъдат анулирани безплатно.

Информация по телефона за текущата ситуация на трафика и последиците от стачните действия на GDL върху железопътния трафик може да бъде получена на безплатната гореща линия на тел. номер: 0049 8000-996633. Гражданите следва да се информират за своето пътуване 24 часа преди заминаването, на интернет страницата на bahn.de, в DB Navigator или на безплатния телефонен номер, съветват още от МВнР.

По-рано тази седмица, германски фермери, протестиращи срещу промените в селскостопанската политика, нарушиха трафика на много места в северната и източната част на страната.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата