Quantcast

Медия без
политическа реклама

Мигрант загина след гонка с полицията

Лека кола с 16 мигранти се обърна близо до село Алдомировци

20 Март 2023Обновена
БГНЕС

Продължават прегледите и диагностиката на мигрантите, пострадали тази нощ в инцидент с превозно средство близо до с. Алдомировци, предава БТА. В столичната болница "Света Анна" бяха приети четирима от тях, като само един е хоспитализиран в Клиниката по неврохиругия с комоцио, съобщиха от лечебното заведение. Останалите са предадени на полицията.

Продължава изясняването на състоянието на шестимата, приети в болница „Царица Йоанна – ИСУЛ“. Един от тях е с два счупени лумбални прешлена и остава в Клиниката по неврохирургия. За друг от приетите има съмнение за наличие на течност в корема, поради което продължават образните изследвания. Останалите нямат травми, заради които да се налага оставането им под лекарско наблюдение.

В болница „Пирогов“ са приети четирима от мигрантите, като един е настанен в Клиниката по травматология, един – в Клиниката по неврохирургия, един – в Клиниката по лицево-челюстна хирургия, и един – Клиниката по хирургия. Няма непосредствена опасност за живота на пациентите. 

Сигналът за обърнато превозно средство е постъпил в Центъра за спешна медицинска помощ – София в 23.59 ч., като на място са изпратени шест линейки. Екипите са установили 15 чужденци с различни наранявания, като един от тях е починал. По първоначална информация шофьорът е сърбин, а мигрантите са афганистанци и един иранец.

Лека кола с 16 мигранти се обърна, а при инцидента един от тях загина, съобщиха по-рано днес от МВР. Инцидентът е станал снощи малко преди полунощ, близо до с. Алдомировци. Автомобилът с чужда регистрация и с водач чужденец бил преследван от полицията. Шофьорът не спрял на полицейския сигнал и започнала гонка. Така, колата се ударила в бетонна бализа и се обърнала. Това е причината единият от пътувалите в нея да загине на място. Другите са откарани в болница.

Ключови думи:

мигранти, гонка

Още по темата