Quantcast
Местят във ВМА пострадал работник от "Железница" | СЕГА
facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Местят във ВМА пострадал работник от "Железница"

Не са констатирани нарушения при строителството, увери регионалният министър
Обновена
3 935
 БГНЕС/ДЖИ ПИ ГРУП

Единият от пострадалите работници след срутването в строящия се тунел "Железница" ще бъде преместен от болницата в Благоевград във Военномедицинска академия. Това реши премиерът Бойко Борисов, който посети лечебното заведение в града заедно с директора на ВМА и председател ан НОЩ д-р Венцислав Мутафчийски и вътрешния министър Младен Маринов.

От разговора на лекарите с министър-председателя стана ясно, че пострадалите работници са без опасност за живота. Най-тежко е състоянието строител, който е с три счупени ребра и засегнат бял дроб. Именно той ще бъде откаран във ВМА.

След това Борисов отиде лично на входа на тунел "Железница", където служители на строителната компания му докладваха за настъпилата авария.

"Нали уж се разбрахме да пазим мерки за безопасност. Откъде дойде това сега", скара се в началото премиерът. "Силно наводнение, лоша геология, в момента сме в най-лошия участък", отговори строителят. "Само като гледаш нататъка можеш да се уплашиш. В тези планини, стотици метри", вметна Борисов. 

И веднага навлезе в началото на тунела, където забеляза поставена икона и се прекръсти. "Зарадвах се на иконите в тунела, защото господ ги спаси тези хора", посочи той. По негови думи авартията е заради случайност. "Важното е, че тримата мъже са живи и здрави след срутването в тунел "Железница". Грандиозни строежи правим, има рискове. Ако е било лесно, комунистите досега да са го построили", заключи в крайна сметка премиерът.

Регионалният министър Петя Аврамова от своя страна допълни, че всички компетентни институции са направили проверки и на първо четене не са констатирани нарушения при изпълнение на дейностите.

Срутването стана в строящия се тунел "Железница" около 10.30 ч. днес. Първоначално информацията бе за четирима затрупани работници, но по-късно стана ясно, че са трима. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че те са живи и с линейки са извозени към болницата в Благоевград. Все още няма официална информация за нараняванията им.

"Двама от пострадалите са в сравнително добро състояние, третият е в реанимация. Той е със счупени ребра и контузия на белия дроб, но не е с опасност за живота", съобщи бТВ.

По информация на БНР леко е пострадал и багеристът, който е работил на място. Веднага е организирана спасителна операция с пет медицински екипа от Благоевград, Симитли и Разлог, пожарни коли, както и спасителни групи от самата фирма.

2 км тръби от строящия се в момента тунел "Железница" на магистрала "Струма" трябва да свържат северната с южната част, като трябва да се срещнат по средата. Инцидентът е станал при забоя от южната страна, откъм Железница.

На място отидоха министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски. Точно в тази тръба преди 3-4 седмици двамата направиха инспекция на строителството.

От фирмата-изпълнител изпратиха съобщение, че се е получило срутване на скална маса при изграждането на тунел Железница. И потвърдиха, че са пострадали трима работници, като и тримата са откарани към болнично заведение. Изпълнител на проекта е обединението "АМ Струма тунел 2018", в което водеща фирма е "Джи Пи груп", а останалите са "Глобал кънстръкшън" и "Виа план". 

Тунелът "Железница", който се намира в района на Симитли, ще бъде с дължина 2 км, почти двойно по-дълъг от сегашния рекордьор в България -  "Витиня" по магистрала "Хемус". Заради сложността на съоръжението първоначално се предвиждаше строителството му да продължи 1400 дни. Заради провали на процедурите за избор на изпълнител обаче този срок бе намален на 1000 дни. Строителството започна през октомври 2019 г. 

„Джи Пи Груп“ първоначално се бе отказала да изпълни проекта, след като европейската служба ОЛАФ започна разследване на компанията за корупция и схеми с европейски пари, а премиерът Бойко Борисов нареди тя да бъде извадена от всички търгове с европейско и национално финансиране. В крайна сметка компанията не подаде официално заявление за отказ в Пътната агенция и по-късно подписа договора.

21

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Автомобил на НСО е претърпял инцидент на магистрала "Тракия"

26.11.2020

Обновена

3399 15
Работник загина на строеж в София

24.11.2020

Обновена

2835 7
В новия план за безплатно саниране 103 млн. лева са за къщи

12.11.2020

РЕБЕКА БОРИСОВА

2807 13

Коментари

geo_19

Дали ще видим на место главния строителен инспектор Тиквоний?

Минувача
снимка на Минувача

По-вероятно е да чуем главния коментатор - Румен.

Ruby Tuesday

http://afera.bg/wp-content/uploads/2020/06/BOJ035.jpg

dembik

Остави ги два дена без Инспекция и глей кво стана.

Без

Няма изненада. Жалко.

geo_19

Все пак е добре че няма жертви:

 

Трима мъже са пострадали при срутването на новостроящия се тунел „Железница”. Двама от пострадалите мъже 46 годишен от и Черниче, и 31-годишен от Бистрицан са приети в спешното отделение на болницата в Благоевград.

 

https://bnr.bg/blagoevgrad/post/101298948/trima-maje-sa-postradali-pri-srutvaneto-na-novostroashtia-se-tunel-jeleznica

inventus

И защо трябваше да се скъсяват сроковете? Ето какво става от бързане! Все едно до сега като не сме имали тунел сме умрели от зор.

Дежурния

Когато срокове се съкращават на хартия, особено при сложни и опасни обекти, неразумното бързане взема и човешки жертви и води до големи материални щети. Правило без изключения.

Тези, дето саботираха сроковете с обжалвания и юридически хватки сигурно първи ще надигнат глас сега. Обичайните негодници пак ще са най-гласовити, нищо, че са от основните виновници за такива неща.

Минувача
снимка на Минувача

Извадиха трима от затрупаните работници, попаднали под руините на срутилия се тунел Железница. В момента изваждат и четвъртия затрупан работник, съобщава Struma.com. Тримата са живи и ги транспортират до МБАЛ Благоевград, където е създадена организация за посрещането им. Отвън пред тунела са инженерите, които се готвят да влязат в тунела.  В спешния център в Благоевград вече са докарани двама от пострадалите. Единият пострадал е младо момче в безпомощно състояние вторият изглежда по-добре и в съзнание.

Минувача
снимка на Минувача

Четиримата, които са били затрупани под тунел "Железница", са живи.

Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев на брифинг в Министерския съвет.

"Мога да кажа, че с линейките те са вече в лечебните заведения, където се прави необходимия преглед", добави Ананиев. Той допълни, че когато има повече информация, тя ще бъде своевременно съобщена.

Любомир Димитров
снимка на Любомир Димитров

 

Mинистърът на регионалното развитие Петя Аврамова и заместникът и Нанков и председателят на АПИ Георги Терзийски. ДА СИ ХОДЯТ НЕЗАБАВНО - още днес !!!

 

inventus

Икономисали са от укрепването навярно. Без да си дадат сметка че проливните дъждове напоследък разхлабиха почвата. Дано са живи момчетата и да се оправят бързо.На времето един мой близък работеше за германска фирма/Сименс/ на руски обект с български работници изцяло. Обекта беше проектиран по времето на СИВ в България и работниците бяха осигурени от нас и чакаха. Той казваше така. Първата работа на германците беше да турят на всеки десет българина по един германец чието единствено задължение беше да ходи подир тях и да ги дърпа за ръкавите с думите "бавно бавно" !Но компромис с качеството и технологиите беше немислимо да се случи. А сроковете...както са разписани по договор и по дни и по часове!

Zmeja

По БТВ съобщиха, че главния "инспектиращ" се е насочил на там и да очакваме включване "онлайн".

dream team
снимка на dream team

А гешефтурата дали ще се включи?

Минувача
снимка на Минувача

46-годишният Георги Филипов е с травма на корема, направен му е скенер, но няма обезпокоителни данни за нещо сериозно, каза директорът на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев.

Георги ще бъде оставен за наблюдение в хирургия, в добро състояние е, каза още той.

По-младият - Спас Димов, е настанен в реанимация, в съзнание е. "Той е с 3 счупени ребра, контузии на белия дроб и пневмоторакс. Състоянието му не е животозастрашаващо и е адекватен", допълни д-р Митев. 

Благоевградските лекари поддържат връзка по телефона с дежурния консултант по анестезиология и реанимация в София.

Третият работник, който е настанен в частна болница, по неофициална информация е с множество фрактури по цялото тяло.  

ловkия

 

 Първата работа на германците беше да турят на всеки десет българина по един германец чието единствено задължение беше да ходи подир тях и да ги дърпа за ръкавите с думите "бавно бавно" !Но компромис с качеството и технологиите беше немислимо да се случи.

На тези тук немци по колко германци са били зачислени?

Пoнe eдин чoвeк зaгинa при рухвaнeтo нa учacтък oт нoвocтрoящ ce мaгиcтрaлeн мocт в Гeрмaния, cъoбщи ДПA. Инцидeнтът e cтaнaл в гeрмaнcкaтa прoвинция Бaвaрия. 6-мa рaбoтници ca пoлучили тeжки нaрaнявaния. Cрутил ce e 40-мeтрoв учacтък oт мocтa, пoд кoйтo e имaлo пoнe 20 рaбoтници.

https://fakti.bg/world/190345-srutvane-na-most-vze-jertvi-v-germania-

ловkия

А към тези тук руски миньори германци ли са били зачислени, или буряти?

https://www.mediapool.bg/nov-intsident-v-ruska-mina-news165410.html

 

Ruby Tuesday

Ловки, след като Първан Добрев - президент  и американският доносник ген. Н. Колев - началник на ГЩ на БА инспектираха българската база "Индия" край Кербала - Ирак и дадоха "ценни указания", и се снимаха пред камерите, последва  кървав атентат -  загинаха 29-годишният майор Георги Качорин, 26-годишният старши лейтенант Николай Саръев и офицерски кандидати Иван Инджов (36), Антон Петров (26) и Свилен Киров (25). Още 27 български окупатори бяха тежко ранени.

Близките на загиналите не успяха да осъдят главния виновник  и американски доносник ген. Н. Колев - началник на ГЩ на БА

 

 

Предводител нa ...

Единият от пострадалите работници след срутването в строящия се тунел "Железница" ще бъде преместен от болницата в Благоевград във Военномедицинска академия. Това реши премиерът Бойко Борисов

Дълбаят се тунели, дълбае се и дъното. 

geo_19

Сега по една ТВ казаха, че преместването на работникавъв ВМА е по предложение на ген. Муфтаджийски.

Предводител нa ...

Ма Боко бил решил, не четеш ли? Можеше и да каже не 😁

Тъпа, безмозъчна, сервилна, долнопробна журналистика.

Влез или се регистрирай за да коментираш