Quantcast

Медия без
политическа реклама

Манолова зове за обединение с ДБ и партията на Петков и Василев

Според нея то може да се окаже първа политическа сила и успешно да състави кабинет

18 Септ. 2021
БГНЕС
Мая Манолова

От ефира на БНР съпредседателят на коалицията “Изправи се, БГ! Ние идваме!” Мая Манолова отправи призив за предизборно обединение с “Демократична България” и новия политически проект на досегашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, който ще бъде представен официално утре.

Според нея това обединение може да стане първа политическа сила в следващия парламент и да състави правителство.

„Отправям публично този призив към Христо Иванов и към Кирил Петков и Асен Василев за обединение на промяната, която да бъде първа политическа сила в следващия парламент, да има правителство на промяната“, каза Манолова в предаването „Политически НЕкоректно“ на програма „Хоризонт“. "Време е да се преглътне егото и да се участва в следващите избори с перспектива за българските граждани”, коментира тя. Манолова e сигурна, че "Изправи се.БГ" ще прескочат парламентарната бариера.

"Има нужда от нови играчи на политическата сцена. Ние дали сме стари партии, все пак участвахме в два парламента. По-важно е тук кои от формациите на промяната наистина искат да демонтират мафиотския модел, кои искат съдебна реформа. Това се видя в 46-ото НС. Видя се кои не искат да има съдебна реформа. А там в спецпрокуратурата и спецсъда има звена за поръчки за репресивни действия – властта си има бухалка“, заяви тя пред БНР.

Сред потенциалните си партньори Мая Манолова не посочи партия „Има такъв народ“, която по думите ѝ „има други планове“.  "Това партии на промяната ли са – ИТН – те казаха, че протестите били платени? Това ли е желание за промяна на модела?", допълни тя.

Още по темата