Quantcast

Медия без
политическа реклама

Караянчева: Една концесия не би сменила разбиранията на Марешки

Перспективата да бъде окомплектован с БСП и ДПС за него е по-лошият вариант, обясни шефът на парламента

06 Септ. 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА
Цвета Караянчева и Веселин Марешки.

Причината лидерът на "Воля" Веселин Марешки да подкрепи проекта за конституция на ГЕРБ е, че иначе щял да бъде "окомплектован" с БСП и ДПС. Така обясни хаотичното поведение на варненския бизнесмен шефът на парламента Цвета Караянчева.

„С г-н Марешки се преговаря доста трудно. Ние имахме дълги разговори и изложихме няколко варианта. Той не искаше да разпише, защото смяташе, че ще го окомплектоват с управляващата коалиция. Перспективата да бъде окомплектован с ДПС и БСП е по-лошият вариант. След дълги разговори той наистина даде подписите на 10 народни представители”, заяви Караянчева пред NOVA.

Тя отхвърли твърденията, че цената за подписите е била получената от негов приближен концесия на варненския плаж „Кабакум - Север 2".

„За концесията на плажа не мога да кажа, но той е състоятелен човек и това не би сменило разбиранията му”, изтъкна Караянчева.

По повод това, което предстои, тя обясни: „Ние имаме ясна задача и тя е обсъждане на нова конституция. Всички разговори във всички посоки са позволени. Ние трябва да убедим нашите опоненти, дори и тези от опозицията, че има смисъл да водим този разговор.”

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Одобрявате ли създаването на кабинета Денков-Габриел?