Медия без
политическа реклама

Фейк бюлетин

Нов триумф за България - Хр. Иванов взе награда Зукър

Обмисля се и учредяване на приз за фейсбук-публицистика - ПулиЦукер

Ликувайте, българи!
Pixabay
Ликувайте, българи!

THE ZUCKER PRIZE
След наградата Букър на Георги Господинов името на български писател отново засия в блясъка на световната слава. 
Глория мундито връхлетя реформатора демократ и унищожител на статуквото Христо Иванов. 

Той стана първи носител ever на новата литературна награда Зукър, учредена от Марк Зукърбърг. 

Той получи високото отличие заради вълнуващо фейсбук есе от 2020, посветено на Десислава Атанасова. В произведението си Иванов безпощадно разобличава калинкината същност на гербавия конституционализъм и конкретно на Десислава Атанасова като конституционна божикравичка. 

***
Журито, присъдило наградата, се състои от двама члена - Марк Зукърбърг и жена му. Те били абсолютно единодушни, че Христо Иванов има поразяващи литературни качества - четеш и не можеш да допуснеш, че това са шменти-капели! 

"Изумително е каква литературна дарба притежава този човек. Толкова е убедителен, че аз и Марк бяхме покорени от силата на въздействието му" - сподели жената на Зукърбърг в мотивите си за отличаването на Христо Иванов. 
Зукърбърг също бил поразен от това как Христо Иванов премахва границите между фикшън, факшън и фъкшън (fiction, faction, fucktion). 

"Преди Христо Иванов имаше червени линии между жанровете - мотивира се и младшият член на журито. - След Христо Иванов литературата не е същата. И неговото не е схема, която може да се копира. Това, което той прави, е по силите само на извънредно голям художник на словото. Той може еднакво убедително да изобрази Деса Атанасова като калинка-конститутка, но малко по-късно да подпише с Пеевски и Борисов кандидатурата на Атанасова за конституционен съдия, където също тъй убедително я описва като най-достойната от всички достойни. Този човек Иванов е опасен! Ще направя всичко възможно да го купя и да работи за мен. Искам да завладея земята и неговият талант да убеждава ще ми бъде от голяма полза. Дано да е истински либерал-глобалист, както се представя, че то с него вече нищо не се знае. Малко е като изкуствения интелект, хем силно, хем непознато оръжие, с непредвидими последици!" - опасява се Зукърбърг. 

"Да му е честит първият Зукър Прайз на г-н Иванов! Българската литература е най-великата литература на света. Само трябва да махнем "Аз съм българче" и всичко ще е наред. Но българите са прекалено горди и пазят зорко светините си!" - шушукат си в кухнята Марк и жена му.

***

THE PULITZUCKER PRIZE

Семейство Зукърбърг има идея за още една награда - ПулиЦукър, която да се дава за фейсбук публицистика. 
Зукърбърг обаче много се колебае, защото ако учреди такава награда, ще трябва да награди всички българи във Фейсбук. 
"Българите са адски умни, аз го виждам по данните, които събирам от глобалната ми социална мрежа - сподели Зукърбърг. - Трудно е да отделиш един и да пренебрегнеш всички останали, така че засега не бързаме с осъществяването на тази идея. Ще обмислим добре и ще го решим заедно" - отново цъка с език и весело шуми Марк, целувайки точилката на жена си в знак на джендър дайвърсити. 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата