Quantcast

Медия без
политическа реклама

Ива Митева: Слави Трифонов не е на преден план в ИТН

19 Дек. 2021
БГНЕС
Ива Митева

Новият парламент е твърде млад и има още много да учи, а партията "Има такъв народ" бързо е помъдряла и вече е по-диалогична. Това обясни Ива Митева, народен представител от ИТН, зам.-председател на сегашното Народно събрание и  и бивш председател на 45-ото и 46-ото НС.

"Господин Трифонов никога не е бил на преден план в ИТН, той винаги е бил лидер на партията, но винаги е казвал, че експертите са на преден план. Сега просто като че ли ние израснахме и си научихме урока", посочи Митева. 

"Вече сме във властта, но дали това е най-важното, не съм убедена, а е важното да вървим напред и да се променяме, както всички искаме", изтъкна представителката на ИТН. Тя коментира, че новия парламент е силно обновен и "има прекалено много да учи, младостта може да доведе до проблеми, докато предишният парламент имаше по-обиграни политици и повече хора с опит", но същевременно сега  в повите депутати има "амбиция, енергия и желание за промяна".

Ива Митева бе сред противниците на замразяването на цените на тока, парното и водата. Като юрист тя смята, че мораториумът е противоконституционен. На въпрос дали ИТН има кандидатура за нов председател на КЕВР (мандатът на сегашния - Иван Иванов, отдавна изтече), Митева каза, че няма информация, но посочи, че има достатъчно добри експерти, подходящи за поста, е че е добре Народното събрание бързо да направи избор.

 

Ключови думи:

Ива Митева, ИТН

Още по темата