Медия без
политическа реклама

Ицо Хазарта: Ще разкажа случая си, но на нов главен прокурор

Депутатът от ПП се възмути, че държавното обвинение показно му връчва писмо в парламента

16 Дек. 2021
БГНЕС

Депутатът от ПП Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта обяви, че ще разкаже случая с отправените му недвусмислени послания само на нов и независим главен прокурор.

"Днес от прокуратурата решили да дойдат в парламента, за да ми връчат писмо. Не на домашния адрес, както е по закон, а в парламента - пред двеста журналисти и камери, за да може всички да видим колко добре се справят в борбата срещу престъпността. Дори и само това малко нещо казва достатъчно", написа той във “Фейсбук”.

Преди дни народният представител обяви от парламентарната трибуна, че е получил послание, че ще загуби най-милото си, ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.

Ден по-късно прокуратурата обяви, че наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата били изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

"Не вярвам на тази прокуратура и не познавам нито един човек, който да им вярва. Единственото правилно нещо е да не участвам в тяхната игра. А в деня, в който България има нов и независим главен прокурор - първата ми работа ще бъде да го запозная подробно със случая, за който разказах преди дни", написа сега Петров.

 

 

Прокуратурата обяви официално, че се заема със заплахите срещу вътрешния министър Бойко Рашков и депутата Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта.   "Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на 13. г.

 

Още по темата