Медия без
политическа реклама

Прокуратурата пита кой, кога и къде е плашил Рашков и Ицо Хазарта

Държавното обвинение обяви, че се заема с твърденията на двамата в парламента, че са получили послания

14 Дек. 2021
Булфото

Прокуратурата обяви официално, че се заема със заплахите срещу вътрешния министър Бойко Рашков и депутата Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта. 

"Софийска районна прокуратура се самосезира във връзка с изявления, направени на 13.12.2021 г. от депутат от политическа партия и от министъра на вътрешните работи, касаещи отправени заплахи спрямо тях", пише в официалното съобщение на държавното обвинение.

Вътрешният министър Бойко Рашков обяви в понеделник пред журналисти в парламента, че е получил заплахи. Той не уточни какви са те, нито от кого. “Знаете ли, че по отношение на мен има заплахи, питайте ГЕРБ”, обяви само Рашков. Думите му дойдоха като отговор на въпрос дали МВР знае за заплахи срещу депутата от ПП Христо Петров, известен и като Ицо Хазарта. Народният представител обяви от парламентарната трибуна, че е получил послание, че ще загуби най-милото си, ако продължава да подкрепя Кирил Петков и Асен Василев.

 

 

Сега държавното обвинение, твърди, че наблюдаващ прокурор ще извърши лична проверка по случая. В хода на същата били изпратени писма до Народното събрание и до Министерство на вътрешните работи, в които във връзка с изявленията са отправени и конкретни въпроси. Поискано е да бъде уточнено - евентуално от кого са направени заканите, кога и къде се е случило това и по какъв начин са отправени конкретните заплахи.

След събиране на относимата информация наблюдаващият прокурор ще прецени налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер. В случай че такива са налице, ще бъде образувано досъдебно производство, добавят от държавното обвинение.

От него обаче не става ясно дали ще бъдат викани и самите Бойко Рашков и Христо Петров, или засега всичко ще върви като писмена кореспонденция.

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата