Quantcast
И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

И вторият задържан за сбирката на ГЕРБ си отива вкъщи

2 294
 МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

И вторият задържан заради напрежението и стълкновенията по време на конференцията на ГЕРБ си отива вкъщи. Съд определи "домашен арест" за Денислав Станоев. Опасността от повторно престъпление може да бъде преодоляна с тази мярка, определиха магистратите. Именно това е 20-годишният младеж, който прокуратурата привлече към наказателна отговорност за хулиганство за това, че е изтръгнал и захвърлил мобилно устройство на журналист. Мъжът не е осъждан и няма предходни криминални прояви. Той обяснил, че лица, съпричастни към организирането на протестите срещу правителството, са му обещали заплащане, ако предизвика и извърши провокативни действия към участници в събитието на територията на "София Тех Парк".

Пред съдебния състав Станоев се извини и се разкая. “Искам да се извиня на потърпевшите за това, което направих. Разкайвам се и го направих от огромна глупост", обяви той.

От своя страна прокуратурата поиска прилагане на най-тежка мярка задържане под стража. Защитата на младежа пък обясни, че в поведението на обвиняемия няма хулигански мотиви, а действията му са провокирани от нежеланието на младежа и групата, с която е бил, да бъдат заснемани от журналисти.

Прокуратурата има тридневен срок за протестиране на съдебното решение.

Другият първоначално задържан беше Симеон С., чиито снимки бързо бяха разпространени в социалните мрежи веднага след кадрите от партийния събор, на които се виждаха хора с агресивно поведение, които блъскат журналисти и протестиращи. Стойчев бе освободен веднага след 24-часовото полицейско задържане без никаква мярка и без каквото и да е обвинение. Той е само свидетел в разследването.

Още

ДПС сравни кабинета на Радев с управлението на ГЕРБ

24.09.2021

627
ДАНС и МВР влязоха и в Комисията за енергийно регулиране

23.09.2021

2559
Маркет Линкс: ГЕРБ взема над 22.5%, а ИТН вече е трета сила

23.09.2021

Обновена

10430