Медия без
политическа реклама

"Хубаво е, не е готово, ама ще видим" - река отнесе мост

Продължава възстановяването от наводненията

15 Яну. 2021
БГНЕС
Обстановката в бургаското село Дебелт също е критична.

Прочутото състояние на българската инфраструктура "Хубаво е, но не е готово" върлува и по селата. Понякога то е с твърде голяма давност, примесено със специфичния елемент "Ще видим!".

Така например кметът на врачанското село Бели извор Кирил Илиев се оплака днес пред БНР от зле направен преди години мост, който сега бил отнесен от местната река. В резултат хората няма как да отидат до другия бряг и да обработват имотите си. "Имаме един отнесен мост, който беше правен преди 5-6 години. Водата просто го откачи от основите му, защото така е направен. Уж са взети мерки, идва комисия, поогледа, погледа и каза: "Ще видим". Когато нещата се правят за ден-два, обикновено така се получава. Ако мостът беше направен както трябва, по правила, щеше да си е здрав. Щеше да си минава и водата под него. Но понеже всичко се прави ден за ден... Хората имат между 500 и 700 декара земя и гори, до които сега нямат достъп. Идва пролет, трябва да се оре, сади. И ако не се оправи мостът, те просто няма да могат да си насадят имотите", каза още Илиев.

 

ЕВАКУАЦИЯ

Страната постепенно се съвзема от наводненията. Екипи източват водата от населените места, фермери се чудят как да възстановят залетите ниви. Огромни площи есенни посеви са унищожени. В село Дряново, община Лъки, спешно снощи бяха евакуирани две семейства поради опасност от срутване на огромна скала върху дома им.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 9 юни?