Медия без
политическа реклама

Хаджигенов остро нападна Радев заради Гешев

05 Окт. 2021
БГНЕС
Николай Хаджигенов

"Румен Радев не направи нищо срещу Гешев. Нищо смислено. Не казвам, че стои срещу правосъдната реформа. Той имаше един единствен полезен ход. Трябваше да не подпише указа за Гешев. Трябваше да обясни на хората защо не го прави и трябваше да подаде оставка. Тогава щеше да бъде преизбран с 200%. Буквално", заяви адв. Николай Хаджигенов пред БНТ. Думите на бившия депутат от "Изправи се! БГ Ние идваме!" бяха по повод повторното издигане на Румен Радев за държавен глава, както и излъчените други кандидатури - на проф. Анастас Герджиков и на председателя на ВКС Лозан Панов. 

Като основен опонент на Радев Хаджигенов вижда не ректора на СУ проф. Герджиков, а Лозан Панов. Дали обаче "Ние идваме" ще подкрепи Панов, Хаджигенов не заяви твърдо. В момента се провеждало допитване сред членовете и симпатизантите на формацията и след това щяло да стане ясно кого ще подкрепят окончателно за "Дондуков" 1.

Хаджигенов би искал да види дебат между Панов и Радев.

Коалиционният партньор на "Ние идваме" - движението "Изправи се БГ" на Мая Манолова, не само подкрепи Радев, но и негови представители станаха част от инициативния комитет за издигането му. 

Искания към Радев срещу подкрепа от "Ние идваме" нямат, защото това било "търгашество за примитивни цели". "Герджиков какво точно прави там? Освен, че ще измие срама от очите на ГЕРБ и ще отнесе каквото може в негативен план. От него няма никакъв смисъл. Точно колкото смисъл имаше от Цецка Цачева. Никакъв", каза Хаджигенов по повод кандидатурата на ректора на СУ, която е подкрепена основно от ГЕРБ.

Като "шубе" определи пък той факта, че ГЕРБ не издига партиен кандидат и атакува персонално лидера Бойко Борисов. "Защото Борисов ще загуби, а него го е страх. И това е чудесно. Примитивен страх. И утре кажат като ДПС "Делян Пеевски не е от наш'те" - "Ми той Герджиков е гражданска кандидатура, ние само го подкрепихме, случва се", смята бившият депутат.

Още по темата