Quantcast
ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. заради скандала "Хемус" | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ съди Рашков за 100 000 лв. заради скандала "Хемус"

Партията на Борисов е внесла иск в Софийския градски съд
Обновена
3 780
 БГНЕС

Партия ГЕРБ е внесла в Софийския градски съд искова молба за 100 000 лв. срещу вътрешния министър Бойко Рашков във връзка с изявленията му за парите от магистрала „Хемус“. Делото е образувано и разпределено на съдия – докладчик, съобщиха от съда. За такъв иск държавната такса е 4000 лв. Тя е платена, уточниха за "Сега" от съда.

"На 4 януари ГЕРБ стана обект на публично злепоставяне чрез неверни твърдения, изречени от Бойко Рашков пред представители на редица медии. ПП ГЕРБ заяви, че ще защити правата на хилядите си членове и симпатизанти от лъжите на Бойко Рашков в българския съд", обяви във Фейсбук шефката на парламентарната група на партията на Бойко Борисов Десислава Атанасова. Тя допълва, че искът е за причинени неимуществени вреди, които ГЕРБ възнамерява да дари на деца на служители на МВР, загубили живота си при изпълнение на служебните си задължения.

ГЕРБ заплаши, че ще заведе иск срещу Рашков след твърденията му, че "между 30 и 40% от парите, превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, са се насочвали към ГЕРБ". "За пореден път Бойко Рашков лъже и хвърля в общественото пространство обвинения без да посочи доказателства за тях! Нека докаже твърденията си в съда или да понесе отговорност за лъжите си!", заканиха се от ГЕРБ след изказването на министъра.

Преди това пък лидерът на партията Бойко Борисов също заведе иск за 27 хил. лв. срещу вътрешния министър. Това се случи, след като Рашков, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус", каза пред репортерите: "Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми". Борисов няколко пъти призова Рашков да се извини за "клеветите си". "Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката", настоя Борисов.

 

Ключови думи:

ГЕРБ, Бойко Рашков, иск, съд

Още

Съдят Шакира в Испания за данъчни измами

27.09.2022

77
Съдът оправда бивша шефка във ВМА по дело за над 7 млн. лева

26.09.2022

4256
Борисов отказа покана за дебат с Промяната

25.09.2022

3607