Quantcast
Борисов съди Рашков за над 25 хил. лв. | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов съди Рашков за над 25 хил. лв.

"Свършиха му пачките в чекмеджето и иска да забогатее чрез мен", коментира вътрешният министър
Обновена
5 857
 Булфото
Бойко Борисов

Искът, който лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще заведе срещу служебния вътрешен министър Бойко Рашков, е за над 25 хил. лв. Това научи "Сега" от адвоката на Борисов Менко Менков. Юристът отказа да съобщи точно какво обезщетение ще търси Борисов, но обясни, че делото за вреди ще бъде заведено в Софийския градски съд, а той гледа дела с цена на иска над 25 хил. лв.

Борисов се закани, че ще съди Рашков на 4 ноември, след като вътрешният министър, говорейки за злоупотреби със средства за автомагистрала "Хемус", каза пред репортерите: "Тези средства са преминали през една банка, собственост на Бойко Борисов, и с този собственик на тази банка, Бойко Борисов е имал общи фирми". Борисов няколко пъти призова Рашков да се извини за "клеветите си". "Кажете коя е банката, за да мога да Ви осъдя. Да може и банката да се защити. Ами ако е голяма банка, чуждестранна, става дума за много пари и те ще го осъдят. Хайде каймата от хора, която явно съм ял, може вече да се е похарчила, да каже сега името на банката", настоя Борисов.

неска вече сме оформили документите и го давам на съд", обяви Борисов на 9 ноември. Оттогава "Сега" няколко пъти провери в Софийския районен съд (там би се гледало дело по иск за под 25 хил. лв., както и по жалба за клевета и обида) и в Софийския градски съд дали въпросното дело вече е заведено. Тъй като то така и не се появи в съдебните регистри, вчера бе потърсен и адвокат Менков. Той обясни, че делото е готово, но се чакат официалните тв записи, за да бъде внесено в съда. Такава била процедурата.

Вътрешният министър Бойко Рашков коментира, че почти не познава бившия премиер Бойко Борисов, когото е виждал два-три пъти по служебни поводи. "Ако Борисов е завел дело срещу мен за 25 хил. лева изглежда са му свършили пачките с евро в чекмеджета и иска по някакъв начин да забогатее чрез мен. Няма да стане това", каза Рашков.

За "каймата от хора"

Като говори за "каймата от хора", Борисов явно визира т.нар. "канибалска заплаха". Този случай бе възкресен от Бойко Рашков преди няколко месеца, а Борисов дори ходи да дава сведения в МВР по казуса.

Рашков твърди, че Борисов е заплашвал бизнесмен, че "семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо". Човекът бил заплашван, защото бил свидетел по дело на Софийската градска прокуратура от 2009 г., водено срещу неизвестен извършител. Според Рашков, ако свидетелят не бил оттеглил показанията си тогава, министър от първото правителство на Борисов щял да бъде осъден на затвор за подкуп от 200 хил. лв. Когато разказа историята, министърът направи препратка към прословутата среща "Ти си го избра" в дома на Борисов в Банкя, от която преди години изтекоха записи на разговори. Затова и наскоро МВР разпита бившият земеделски министър Мирослав Найденов, бившият градски прокурор Николай Кокинов и бившият директор на следствието Бойко Найденов.

Според Рашков прокуратурата саботира делото, защото по него има нови факти, които не са взети предвид, когато делото е пратено в архива преди повече от 10 години. Още през август "Сега" зададе въпроси по темата до прокуратурата, но отговори и досега няма. 

 

Още

Рашков: Прокуратурата да спре да припява на ГЕРБ

30.11.2022

1447
Мъж бе намушкан с щик пред банка в Бургас

27.11.2022

Обновена

2794
Илон Мъск води Тръмп и Сашко на откриването на "Хемус"