Quantcast
ГЕРБ даряват щедро срещу епидемията, но с държавни пари | СЕГА
facebook
twitter

ВОДЕЩИ НОВИНИ / България

ГЕРБ даряват щедро срещу епидемията, но с държавни пари

3 543
 Илияна Кирилова
ГЕРБ имат огромен брой симпатизанти, сред които могат да организират дарителска кампания, но ползват държавни пари.

Управляващите от ГЕРБ продължават да лъскат публичния си имидж с дарения от името на партията с държавни пари. Разликата е, че преди обект на щедростта им бяха църкви и детски градини, а сега – здравният сектор, заради епидемията.

Днес Изпълнителната комисия – най-висшият оперативен орган на партията, се похвали, че по предложение на лидера Бойко Борисов, ще дари сумата от 100 000 лв. на здравното министерство. Вместо да организират дарителска кампания сред хилядите си сподвижници, както би следвало да се направи, ГЕРБ ще осигурят парите от милионите левове, които бюджетът изплаща на формацията на Борисов всяка година.

“Средствата са от държавната субсидия на партията и ще бъдат използвани за подпомагане на дейността на болниците в България, както и за осигуряването на необходимите им консумативи и оборудване”, откровено си казаха от партията.

Очевидно става въпрос за целенасочена пиар кампания, тъй като малко по-рано днес правителствената пресслужба съобщи, че Борисов и министрите му са събрали 20 000 лв. от заплатите си в помощ на социално слаби семейства – тоест по около хиляда лева от член на кабинета. А предния ден парламентарната група на ГЕРБ обяви, че прави дарение от 100 000 лв. в полза на здравното министерство – отново по около 1000 лв. от заплатите на 95-те депутати на партията.

По същата схема действат и местни структури на ГЕРБ. Например във вторник членовете на общинското ръководство на формацията в Костенец съобщиха, че ще отделят от месечните си възнаграждения за борбата срещу коронавируса.

ПАРТНЬОРИТЕ СЪЩО ДАРЯВАТ

От НФСБ – партията на Валери Симеонов, която е в коалиция с ГЕРБ, също се захванаха с дарителство – с лични средства закупили апарат за обдишване, който ще предадат на столичната болница „Проф. Иван Киров”. Хората на Симеонов призоваха колегите си в парламента да последват примера им и дори пресметнаха, че с общи усилия всички депутати могат да закупят 30 такива апарата.

НФСБ е сред партиите, които още не са върнали надвзетите суми от държавната им субсидия, според данните, публикувани на сайта на финансовото министерство. В суматохата покрай приемането на закона за извънредното положение от ГЕРБ прокараха текст, с който дадоха малка отсрочка на политически сили, които още дължат пари на хазната.

ДАРЕНИЕ ОТ МАГИСТРАТИ

Прокурори, следователи и съдебни служители са дарили над 150 000 лв. в подкрепа на лекарите, медицинските специалисти и доброволците от лечебните заведения, ангажирани с борбата срещу разпространението на новия коронавирус COVID-19 у нас, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Оттам посочват, че по-голямата част от дарените средства са от полагащия се фонд СБКО на магистратите и съдебните служители.

Прокурорите и служителите от Софийската районна прокуратура са дарили 50 000 лв., от Софийската градска прокуратура - 60 000 лв., от Специализираната прокуратура -13 000 лв., от Апелативна прокуратура в София - 8250 лв., а от Районната прокуратура в Бургас са взели решение да дарят сумата от 19 076 лв. от фонд СБКО на УМБАЛ - Бургас.

Лични средства в размер на 2550 лв. са дарили 10 магистрати и 17 съдебни служители от Военно-окръжна прокуратура в Сливен за нуждите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ в града. 440 лева лични средства за „Н.И.Пирогов“ са дарени от Районна прокуратура в Гоце Делчев. Лични средства за болницата в гр. Разлог са дарени от магистратите и служителите от Районната прокуратура в града.

15

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

ГЕРБ смята гражданите за късопаметни глупаци

26.01.2021

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

2903 4
Властта в София се чуди кое не им е ясно на евродепутатите за Гешев

25.01.2021

ДОРОТЕЯ ДАЧКОВА

3740 15
Цветан Цветанов: Когато гласуваш за ГЕРБ, получаваш ДПС

24.01.2021

4235 36

Коментари

sega_reader

Бензинови пръскачки трябва и да цвърчат по ъглите.

Сладур

Да са живи и здрави - ГЕРБ! Добре, че не бяха на власт Наглите/БСП/...

vasilevil

Хахахаха много добро заглавие.С чужда пита помен правят.

Хулиган

Схемата е проста - вие им гласувате, те щедро ви даряват.

Перпетум мобиле...

http://www.drago.info/index.php/2017/10/30/depolitizirame-kruchmata/

wreckage
снимка на wreckage

току-що те дарих на МБАЛ "Св.Четиресе Седмочисленици" ф Пордим. Бегай на афтогарата.

vasilevil

БСП- то са бедни и нямат толкова милионери в партията.Освен това са настрана от държавните поръчки.

Тия кусалите от баницата действат по заповед на готвача.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

ГРОБ черпят на чужда сватба.И то с кутия локум.Типично...

bay Dragan

И Пеевски дари .

ГРЕЙДЕР
снимка на ГРЕЙДЕР

Де оня келнер 💩от с. река дето плюел в супата на клиентите ако не споделят гербоидеите?

loom

Това е доста интересно твърдение. По същият начин, всеки работодател може да каже, че парите които харчат работниците му са негови.

Веднъж влезли в сметките на партиите, тези пари вече не са държавни. Това е. Какво правят партиите с тези пари е изцяло техен проблем, стига да не нарушават законите.

 

Гражданин за ев...

Тежки и незаслужени критики, към действията на нашия прескъп и незаменим първи партиен и държавен ръководител генерл Борисов!
За разлика от президента Радев, който го издържа жена му и може да си позволи да си дари цялата заплата, генерал Борисов се грижи за цялото свое семейство, при това с една изключителна скромна заплата. Ние вече видяхме неговото тежко икономическо положение е още от 1997 г., когато той е трябвало да работи на черно по нощите за да може да си позволи Хумана за своето дете.
Днес генерал Борисов има две малки внучета, които също чакат на него. Тези 1000 лева, които генералът дава са откъснати от залъка на децата и внуците му!
Това е истински мъж, това е истински генерал, това е истински баща и дядо!

ppipi7766

Битуват подозрения, че и сега ходи да работи на черно, просто надника се дигнал.

vasilevil

Че тя дъщеря муе родена през 83 година.Чии дете е хранил с хумана през 90-те?

Winnetou
снимка на Winnetou

Последни гърчове на мутробацилите от ГЕРБ! 👹

ИвКо

Че тя дъщеря муе родена през 83 година.Чии дете е хранил с хумана през 90-те?

 В интерес на истината  90-те години са от  80-та до 90-тата година. За този който се съмнява да раздели стоте години на десетки да си ги номерира и ще види кога започва и кога свършва първата десетка, после така и за втората и без много усилия може да стигне до въпросната девета десетка. Специално за случая ако Борисов е казал 90-те години значи правилно го е казал.

Влез или се регистрирай за да коментираш