Медия без
политическа реклама

Две 19-годишни момчета спасиха с риск за живота си жена от удавяне

08 Окт. 2022

Две 19-годишни момчета спасиха жена от удавяне снощи край Първа буна във Варна. За разигралия сe около полунощ екшън съобщи лекарят от Спешна помощ Искра Величкова, която била повикана на място. Въпреки непрогледния мрак и опасните бетонни блокове наоколо, едното момче се хвърля в студените бурни води, а другото се обажда на 112, успявайки да извика на място и други хора. Изваждат жената въпреки нейната съпротива, а после съвсем умело я обръщат на едната страна, за да изтече погълнатата от нея вода. Медицинският екип я намира в кома, но след интубиране и други реанимационни грижи е спасена. Жената била около 60-годишна, по неясни засега причини искала да се удави.

Момчетата са студенти - Димитър Кандилов от Бургас, който учи в Икономическия университет, и помориецът Станислав Иванов от ВВМУ "Н. Й. Вапцаров". Екшънът се разиграва случайно, докато се разхождат. Величкова обясни, че ще направи всичко възможно да се разчуе стореното от тях - млади хора, които са за пример, а не като дрогираните младежи или пияници, които стават известни с ужасни постъпки.

А драмата наистина никак не била лека, тъй като линейка не може да влезе до края на буната. Наложило се полицаи да носят жената на ръце. 

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

Ще се осъществи ли ротацията във властта?