Медия без
политическа реклама

ДПС изтри от Фейсбук агитматериала си за Герджиков

18 Ноем. 2021Обновена
Снимка: Фейсбук

ДПС в Истанбул свали агитматериала си за кандидата на ГЕРБ проф. Анастас Герджиков за президент на балотажа в неделя. Няколко часа след като "Сега" го публикува, той бе изтрит от Фейсбук страницата на структурата на движението в турския град. Към поста бе качен и постер на Герджиков с кандидата за вицепрезидент - Невяна Митева (на снимката - б. а.). "Сега" се опита да се свърже с лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, както и с други представители на партията за коментар, но безуспешно.

Карадайъ вчера отказа да даде официална подкрепа за претендентите за "Дондуков" 2, подкрепени от ГЕРБ. В типичния си стил заяви, че "привържениците на движението са мъдри и ще направят своя избор съобразно предварително очертания от ДПС профил на бъдещия президент - да бъде обединител на нацията, да е лице пред света и пр."

От повече от година ДПС  открито воюва с настоящия държавен глава и претендент за втори мандат - Румен Радев. Преди да бъде разпуснато предишното Народно събрание, Карадайъ в декларация обвини Радев, че разделя нацията и че се поставя над конституцията. "Или се е самозабравил, или съзнателно прокарва идеята за президентска република", обвини го водачът на ДПС.

ДПС неведнъж влиза в конфликт с Радев и заради работата на служебното правителство и по-специално акциите на служебния вътрешен министър Бойко Рашков срещу купуването на гласове, които ДПС окачестви като "репресия" и "сплашване" на избирателите му. Радев и служебният кабинет атакуваха ДПС заради Делян Пеевски, санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" за "значима корупция".

Мустафа Карадайъ също бе кандидат за президент и се класира трети с 11.57% от гласовете, а на парламентарните избори ДПС изненадващо изпревари БСП и спечели 13%, което е 335 781 гласа. Над 90 000 от тях дойдоха от изселниците в Турция.

 

Последвайте ни и в google news бутон

Още по темата