Медия без
политическа реклама

„Да, България“ ще бойкотира „Възраждане“ в местната власт

15 Ноем. 2023
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов няма да може да разчита на съвместни действия с "Да, България".
Илияна Димитрова
Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов няма да може да разчита на съвместни действия с "Да, България".

Националният съвет на „Да, България“ е взел политическо решение да не работи с партия „Възраждане“ на ниво местна власт. На общинските съветници е възложено да се разграничават от инициативите на общинските съветници на „Възраждане“ в цялата страна и да не влизат в сглобки за сформиране на ръководни органи за мнозинства. 
Това се разбира от пост в страницата във „Фейсбук“ на „Да, България“. 

От поста става ясно, че партията не желае да си сътрудничи с „Възраждане“ и за нови назначения в общинската администрация. В Столичния общински съвет „Възраждане“ има 8 съветници. Към момента няма яснота с какво мнозинство ще може да заработи съвета, след като от ПП-ДБ съобщиха, че няма да правят сглобка с ГЕРБ-СДС. ПП-ДБ имат 23-а съветници, групата на ГЕРБ-СДС е от 14 души. БСП е с 9 общински съветници.

 

НАСЛЕДСТВО 

Новите кметове по места започват да се запознават с наследството, като не липсват и куриози. Новият кмет на Благоевград Методи Байкушев от ПП-ДБ разказа в свой пост във "Фейсбук", че е бил изненадан от откритото в кметския кабинет. Байкушев се изуми, че поредица от кметове не са използвали компютър. 

 

 

Ключови думи:

Костадин Костадинов

Още по темата