Quantcast

Медия без
политическа реклама

БСП премести митинга си от Бузлуджа на жълтите павета

13 Юли 2020
МИХАЕЛА КАТЕРИНСКА

В разгара на гражданските протести срещу кабинета на Бойко Борисов и срещу главния прокурор Иван Гешев, БСП обяви, че е взела решение да премести традиционния си митинг-събор от връх Бузлуджа пред сградата на Министерски съвет. Това обявиха в понеделник от "Позитано" 20, след като тясното партийно ръководство е взело решение. Протестът на левицата, която преди ден се разцепи и по въпроса дали и как да подкрепи продължаващите вече четвърти ден демонстрации срещу властта, ще е на 25 юли пред "Дондуков" 1.  

"​Заедно, социалисти и симпатизанти от цялата страна, ще протестират срещу мафията в управлението на страната и за справедливост", се казва лаконично в съобщението на соцпартията.

Миналата седмица от трибуната в Народното събрание лидерът Корнелия Нинова обвини управляващите, че им забранява да проведат събора на Бузлуджа, който БСП отбелязва по традиция в началото на август. "Добре, ще го направим на жълтите павета в София пред МС. Ще го направим като национален митинг и нека всички, без значение от партийните си интереси, се обединим. Не става дума за личните ни рейтинги, а за България", обяви Нинова.

Забраната за честванията на Бузлуджа е коронавирусът и решение на местния щаб за противодействие на заразата да не се допуска струпването на много хора на едно място на Бузлуджа. От полунощ на 10 юли заради резкия скок на регистрираните заболели от вируса здравният министър Кирил Ананиев забрани събирането за празненства и събори на открито на повече от 30 души.

Още по темата

АНКЕТА "СЕГА"

За кого ще гласувате на парламентарните избори на 2 април?