facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Божков към прокуратурата: Къде ми е ритонът?

Държавното обвинение не отговаря, но отчита иззети 6332 предмета, при регистрирани от бизнесмена общо 212 артефакта
8 729

Намиращият се в Дубай бизнесмен Васил Божков отново отвори темата за ритона от колекцията си, за който твърдеше, че е на свободния пазар. "Все още никой от властта не е дал адекватно обяснение за ритона, който беше на пазара. Може би са го върнали, а може би са продали още нещо", обяви той във Фейсбук. Преди два месеца Божков  информира, че един от ритоните в колекцията му е засечен на свободния пазар,  Става въпрос за ритон, който миналата година е закупен от галерия Yacob's в Лондон, специализирана в ислямско и антично изкуство. Той е иззет от българските власти на 2 март т. г. и веднага след това е бил пуснат за продажба на свободния пазар, твърди бизнесменът, срещу когото прокуратурата е повдигнала 17 обвинения. Според Божков този пример "е достатъчно показателен за отношението към културно-историческото наследство от властимащите".  И до момента нито НИМ, нито прокуратурата не са показали въпросния ритон. 

Новият пост на Божков дойде след поредно съобщение на прокуратурата за това как продължават действията по разследването в сградата на „НОВЕ ИНТЕРНАЛ“ ЕООД на ул. „Московска“ №43. "В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности. Така общият им брой достигна 6332 предмета, при регистрирани от обвиняемия В.Б. по реда на Закона за културното наследство общо 212 артефакта", твърди държавното обвинение. 

"Действията по разследването, свързани с изземване на описаните вещи, се извършват при стриктно спазване на процесуалните правила, както и на утвърдените международни практики за опаковане, транспортиране и съхранение на артефакти, с оглед максимално запазване на автентичността им", добяват от прокуратурата и пускат поредно видео от акциите си. 

"Образованието, науката и културата винаги са били неразбираеми за БМБ. През последните 10 години управлението почти успя да ги унищожи. Санирането на училища и студентски общежития е поредният начин да откраднат още от парите на данъкоплатците. Да се опитат да купят обществено одобрение с обещание за пари, които дори не са техни", пише в същото време Божков. 

И добавя: "В същото време продължава да се унищожава и разграбва световно културно-историческо наследство, събирано за България и да репресира научните работници от фондация “Тракия“. Да разрушават проекта за музей в Телефонната палата. Да лъжат и опорочават трудът на стотици професионалисти и учени, свързан с колекцията. И до момента няма правно основание за талибанското отношение, нито обяснение къде са незаконно заграбените предмети. Всеки ден в продължение на близо 7 месеца полуграмотни чиновници продължават да рушат артефакти, без аналог в света. Това се случва в сградата на „Московска“43, която е със статут на музей. Можете ли да ги спрете?".

32

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Прокуратурата се похвали, че изземва още ритони на Васил Божков

16.09.2020

Обновена

3724 37
Прокуратурата обвини Гебрев, че крие още 4 покушения срещу себе си

15.09.2020

2880 21
"Левски" не си спази срока за членските карти

11.09.2020

325

Коментари

Страници

Billy-Joe Winchester

Върнете ритона на човека бе крадци!

Светозар

„Къде ми е ритонът?“

Стига с тоя ритон, бе! Прокуратурата само с някакъв ритон ли ще се занимава?

....................................

(Татяна Дончева пред БТВ за действията на г-н Иван Гешев и колегите му:

Човекът е завършил полицейската школа, ходи с пистолет на кръста, няма нито интелект, нито задръжки. Ако още плащаме арестите на Цветанов, тепърва ще започват незаконните арести, които ще трябва да плащаме заради Гешев.", 28.08.2019 г.;

Това са едни милиционери, обучени в школата в Симеоново, за които йерархията е всичко. Там има поръчка, задача, строй се, преброй се и батальонът се строява. Така ще работят.", 12.01.2020 г. (https://clubz.bg/92820-tova_sa_edni_milicioneri_porychka_zadacha_batalonyt_se_stroqva)

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Еее, утре пак ще има 20 арестувани лица, свързани с Божков.  Ще бъдат иззети още 500 арефакта. Ще му повдигнат 28-то обвинение.

Zmeja

При 6332 конфискувани предмети Божков издребнява и прави въпрос за един ритон. Ами това е нищожен дял от конфискуваното. (някакви си 0.01579279848%)😁

wreckage
снимка на wreckage

Спешно продавам ритон🎷

 

бул. „Витоша“ 2, 1000 Център, София

Телефон: 02 921 9452

ЛАФЪРДИЕВ

Как къде?? В кюлче в чекмедженцето на:

https://lh3.googleusercontent.com/iIL069p6R7LrZZVjuPtdUzkfpe0pB1Bys86cWGWXSRVYMb1Bw72bS17E9Jmn3Mvluqel5w4=s85

Epikur

 

  Божков не е осъден, повдигнати са някакви обвинения, но не се е стигнало до присъда и съответни решения на съда за конфискация, за доказване че отнетите вещи са от престъпна дейност. При тези обстоятелства, ако ритонът му е изчезнал, това е 100 % престъпление на онзи който го е извършил. По чисто народната дума -кражба. Прокуратурата, гл.прокурор и разследващите в този случай, по нищо не се различават от крадеца влязъл в къщата нощем и отмъкнал пари и скъпи вещи.

    Надявам се прокуратурата да покаже предмета на обсъждане, в обратния случай тя трябва да бъде осъдена, както се осъжда посочения нощен крадец.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Надявам се прокуратурата да покаже предмета на обсъждане, в обратния случай тя трябва да бъде осъдена, както се осъжда посочения нощен крадец.

 

Ти нали не се съмняваш, че ако ритонът беше наличен щяха да го покажат още на втория час след първия сигнал на Божков. Нямаше да имат по-добър случай да докажат, че Черепа лъжел или манипулирал. Те просто не могат да разберат какъв голем ги чака.

Льо Клер

Сега, като тръгнат едни ритони... Търсене и предлагане! 😉

noooo1

След като два месеца няма отговор за ритона, най-логично е да се предположи, че Каскета или някой покрай него го е краднал и продал.

марк

 

 

 

                            Аз наивно мисля , че не е продаден а ''изчезването ''се използва като примамка , капан за следене на реакции .

hamer

Ако не греша, навремето на Батето му конфискуваха оръжейна колекция и го обвиниха в незаконно притежаване на огнестрелно оръжие. После май беше оправдан, защото оръжията се оказаха колекционерски и за тях не се изисква разрешение или нещо подобно беше. Но когато трябваше да му ги върнат се оказа, че уж били унищожени и сигурно като ритона са вече в нечия чужда колекция.

ppipi7766

Надлежно са регистрирани 212 предмета.

За другите още в началото се каза че са подадени документи, разгледани са, не са намерени нарушения и не са регистрирани-вписани в държавения регистър защото не е внесена някаква такса в размер на около 80 000 лева.

За нея няма упоменати срокове, може да бъде внесена и след 100 години - заКОН, ма те законите трябва и да се четат, не само да се позоваваш на тях.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

заКОН, ма те законите трябва и да се четат, не само да се позоваваш на тях.

 

Ignoratia iuris nocet – Незнанието вреди на правото

peniko

Аз лично съм раздвоен..... ако ченгетата са прибарали ритонЯ и са го шитнали набързо - голем гаф отсекъде.

Но, ако г-н Божков (ака Черепа) като един от най-заможните и доскоро от най-уважаваните БГ бизнесмени (разбирай национално отговорни) наистина е знаел (имал доказателства), че санирането е узаконена кражба от данъкоплатците, защо чак сега го казва??? 

Щото ние сме си такива - кога мечката дойде у твоя двор се сещаш, ама докато е при комшията сичко е на 6

pgp

Но, ако г-н Божков (ака Черепа) като един от най-заможните и доскоро от най-уважаваните БГ бизнесмени (разбирай национално отговорни)

 

 Приемам, че се шегуваш, защото иначе положението ще е много зле. Вземи се запознай с биографията на Черепа. Този си е гангстер откъдето и да го погледнеш. Дори държавният департамент на САЩ го квалифицират като такъв. 

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Бихте ли посочил признаците, които го класифицират  като гангстер, да проверим  и кои други отговарят на описанието.

☺️

pgp

Всички герои от прехода, които натрупаха милиони и милиарди бяха ( доста от тях вече не са между живите) или са (тези, които оцеляха) мошеници, мутри, мафиоти, гангстери и идиоти. Черепа не е изключение. Виж, кои са му били приятелите, съдружниците и как е трупал парите си.

Беден Бохем
снимка на Беден Бохем

Аз те питам за обективен критерий, ти ми разказваш приказки от" Хиляда и една нощ".

☺️

 

ловkия

Г-н Божков, кво става с доказателствата за корупция, които щеше да пускаш, докато Боку падне?

Фандъков

Кешев, къде му е ритона на чуека ве?

марк

 

 

 

 

                                          Но, ако г-н Божков (ака Черепа) като един от най-заможните и доскоро от най-уважаваните БГ бизнесмени (разбирай национално отговорни) наистина е знаел (имал доказателства), че санирането е узаконена кражба от данъкоплатците, защо чак сега го казва??? 

 

 

                                         Той само слепият не видя , че санирането е кражба но ти чакаш Божков да ти го каже.

Доц.Трътлев

😄👍

Johnny2965

Докато има граждани, които избират престъпници да ги представлявят в парламента, цялостното управление на страната ще е престъпно. 

Доц.Трътлев

 И то граждани за европейско развитие на България.😉

ловkия

доскоро от най-уважаваните БГ бизнесмени (разбирай национално отговорни) 

Е не, кАжи честно, ти лично уважаваше ли г-н Божков, преди около него да се разсмърди?

pasamaz

Е, само ритона ли ... ?! Чудя се кой движи в момента активите на баневи, карнобатските, кой ще прибере комплекса на божков на красно село .... Иначе разбирам, че ритона си е тръпка. Апропо, лиланчето като я елиминираха като зла конкуренция на тол царете в БГ дали не е пак дърво за всички ни ?! Щото едни нови милиони тръгнаха в определена посока наскоро.

ddantgwyn
снимка на ddantgwyn

В хода на извършените от 3 до 5 август 2020 г. претърсвания в няколко помещения в офиса, в т.ч. гараж и абонатна станция, са иззети нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

Ти да видиш -- движими културни ценности, съхранявани в гараж и абонатна станция?!

Доц.Трътлев

Garage sale.😉

Peter Sokolov

Вестник Сега на Божков ли е? 

Страници

Влез или се регистрирай за да коментираш