facebook
twitter

ГОРЕЩИ НОВИНИ / България

Борисов заръча на болниците презапасяване с предпазни средства

Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине, заяви премиерът
Обновена
1 489
 Министерски съвет

Капацитетът на болниците трябва да бъде засилен с допълнителни интензивни легла, а лечебните заведения трябва да се презапасят с предпазни средства срещу коронавируса. До тези изводи стигна министър-председателят Бойко Борисов след работно заседание на Националния оперативен щаб. В срещата в Министерския съвет с участието на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на премиера беше докладвана актуалната ситуация с разпространението на COVID-19 в страната.

Борисов разпореди на Ананиев да проведе допълнително разговори с Националната здравноосигурителна каса и с Българския лекарски съюз относно заплащането на тестовете и клиничната пътека за COVID-19, за да имат болниците достатъчно финансиране.

"Презапасете се с облекла, с маски, очила. Всичко трябва да е достатъчно и предостатъчно", заяви министър-председателят.

Той отбеляза, че по света има милиони заразени, а Европейският съюз продължава да няма единна политика, включително за отварянето на границите за туризма.

"Няма специалист, който да каже, че този бич на съвремието ще отмине", посочи Борисов, цитиран от правителствения пресцентър. В тази ситуация, по думите му, е особено важно да се следи заболеваемостта в клъстерите и да продължи контролът върху мерките.

Председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски също се съгласи, че е от голямо значение да се укрепи капацитетът на болниците.

Главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев изтъкна, че вълната на вируса расте в Европа и на Балканите, като подчерта, че усилията в България са насочени към противоепидемичните мерки.

Директорът на Националния център по заразни и паразитни болести Тодор Кантарджиев напомни, че капацитетът на лабораториите е сериозно увеличен в сравнение с началото на епидемията. По думите му е необходимо внимателно да се следи за първи случаи на заразени в големи колективи.

Представителите на Националния оперативен щаб бяха категорични, че разпространението на COVID-19 тръгва и от провеждането на празнични и религиозни тържества.

 

Борисов заръча на болниците презапасяване с предпазни средства

Posted by вестник Сега on Tuesday, June 30, 2020
9

Влез или се регистрирай за да коментираш

Още

Премиерът предупреди: Най-тежко ще е в края на годината

08.07.2020

2445 23
Поне 6 страни от ЕС гледат притеснено към България заради COVID-19

08.07.2020

Обновена

ЛЮДМИЛ ИЛИЕВ

5966 7
Българският футбол от COVID-19 се не бои

08.07.2020

ЯВОР ЕВТИМОВ

674 4

Коментари

Zmeja

Боко, защо си без маска?

geo_19

Защото нито може да зарази, нито да може да бъде заразен, ако всички около него са с маски.

Dani Kirilov
снимка на Dani Kirilov

Това Борисов ли го е казал или човек с глас като на Борисов? след тези "манипулаций" трябва да се съмняваме във всичко.

Giacomo Grelli
снимка на Giacomo Grelli

Първият партиен и държавен ръководител Ким Чен Боко дава ценни напътствия на верните си съратници в съпротивата срещу невидимия враг.Борбата е тежка, вирусът е лют.По тая причина самият Той държи в нощното си шкафче пачки евра и кила златце.А отгоре и пищов.Ако заразата го издебне дорде спинка сладко сладко и го пожелае, одма е готов да се откупи с оферта в кеш.Ако не стане- ще и предложи кюлчетата.Вече, ако и т'ва не помогне- няколко изстрела с любимия глок, ще тръшнат тая гад вируса.Пък после, стой, та гледай, как ще го такова и него с 200.Тоя прост кърджалийски тъквоз, мама му да е**.....

майор

Giacomo Grelli👍

Калпазанче

Що се отнася до снимките и записите :"то си стои и се върти..." ! Само Харланчовци, пикльовци прочее мисирки се првят на "прости и затова им е лесно.."!

alex21

Това е само временно решение, гасене на пожар с бутилка от минерална вода от половин литър... Трябват законови реформи и най-накрая да станем свидетели на здравна реформа в България!

Калпазанче

Дочувам от препатили мед. работници, че още предишното обещания за предпазни средства в редица болници още не е изпълнено, а сега нови 20! Лъжец и 3/4 е Спасителя!

Светозар

Г-н Борисов: „Презапасете се с облекла, с маски, очила.“

Г-н Премиера пропусна да спомене за презапасяване със златни кюлчена, лековити дубайски фурми, суджук, пачки, пищофи, тенекии с мазнинка и др. неща от първа необходимост.

Влез или се регистрирай за да коментираш

×